Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONZUM CROATIA OPEN

Thiem, Ćorić i Rubljov predvode mlade lavove

Dominic Thiem
Foto: Press Association/PIXSELL
17.07.2015.
u 12:00

Uz provjerene znalce i zabavljače (Monfils, Fognini, Seppi, Kohlschreiber...), predstojeći Konzum Croatia Open (počinje u subotu) tako nudi i izložbu svjetske teniske budućnosti.

Ako pogledate ovotjednu ATP listu u konkurenciji igrača do 21 godine, onda ćete vidjeti sljedeći poredak: 1. Dominic Thiem (21, Aut), 2. Borna Ćorić (18, Hrv)... 21. Andrej Rubljov (17, Rus). Na tom je popisu još prije tjedan dana (na visokom četvrtom mjestu) bio i Čeh Jiri Vesely, no sad je on već 22-godišnjak, pa je ispao iz te konkurencije. I svi oni dolaze u Umag!

Borna naslijedio Dominica

Uz provjerene znalce i zabavljače (Monfils, Fognini, Seppi, Kohlschreiber...), predstojeći Konzum Croatia Open (počinje u subotu) tako nudi i izložbu svjetske teniske budućnosti. I ne bi bilo neko veliko iznenađenje da netko od spomenutih mladaca dođe i do finala, pa čak i da osvoji turnir. Zasad to iskustvo imaju samo Vesely (ove godine osvojio Auckland i igrao finale u Bukureštu) i Thiem (osvojio Nicu ove godine, lani igrao finale Kitzbühela).

Austrijanac je godinu dana prije počašćen naslovom koji je Ćorić dobio prošle godine - od ATP-a je proglašen zvijezdom sutrašnjice. Odrastao je na teniskim terenima jer su mu i otac Wolfgang i majka Karin teniski učitelji. Mladom Dominicu suši je omiljena hrana, ali nije još on probao istarski pršut i puže s tartufima. Kaže da mu je zemlja najdraža podloga, pa je i izbor Umaga posve logičan. A i organizatorima turnira će on dobro doći, s obzirom da će u "školjku" privući brojne Austrijance.

Zamalo dobio Čilića

Vesely je u ovom trenutku 45. na ATP listi, a ove se godine može pohvaliti i pobjedama nad Gulbisom, Andersenom i Karlovićem (u Bukureštu). Počeo je trenirati tenis već s četiri godine, što je i u njegovu slučaju razumljivo ako se zna da mu je otac bio teniski trener. I to u Njemačkoj, u Wolfsburgu i Göttingenu, pa je logično da Jiri odlično govori njemački jezik.

U valu novih zvijezda koji je zapljusnuo ATP Tour u protekle dvije sezone, Rubljov (a ne Rubljev kako se uglavnom, ali pogrešno, piše) najmlađi je (majka mu je trenerica). Lani je osvojio juniorski Roland Garros i time završio juniorsku karijeru a ove je godine zadivio svijet fantastičnim rezultatima u seniorskoj konkurenciji koji su ga već doveli na 194. mjesto ATP liste. Na tom je putu ostvario nekoliko sjajnih pobjeda svladavši igrače poput Verdasca i Nieminena. Bio je i blizu prve pobjede nad igračima iz Top 10, ali u drugom kolu turnira u Ženevi nije iskoristio meč-loptu protiv Čilića...

>> Bekhend bih zadržao svoj, servis uzeo od Karlovića i forhend od Đokovića

Komentara 1

PA
pavo
19:01 20.07.2015.

Ne piše se ni Rubljov ni Rubljev nego Rublev!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije