Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ususret 20. Croatia openu

Tekvondaši prvi put u zagrebačkoj Areni

05.05.2014.,  Pleso, Zagreb - Povratak Hrvatske taekwondo reprezentacije sa EP. Iva Rados, Mateja Kunovic, Marina Sumic,  Ana Zaninovic, Lucija Zaninovic.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
13.11.2014.
u 07:15

– Došle smo da bismo bodrile kolegice i kolege, ali i da treniramo, koliko to sada možemo, budući je naš klupski trener i izbornik Toni Tomas istovremeno u Zagrebu na trenerskom seminaru – kazuju uglas sestre Zaninović.

Na žalost istinskih poklonika tog vrlo raširenog borilačkog sporta, čija krovna organizacija objedinjuje 205 zemalja, naše najbolje tekvondašice Ana i Lucija Zaninović ove subote neće nastupiti na tradicionalnom Croatia Openu.

Premda nisu potpuno spremne (Ana koljeno, Lucija palac), to ipak ne znači da trofejne splitske sestre blizanke neće biti u Areni, najvećoj zagrebačkoj dvorani.

Sestre dolaze navijati

– Došle smo da bismo bodrile kolegice i kolege, ali i da treniramo, koliko to sada možemo, budući je naš klupski trener i izbornik Toni Tomas istovremeno u Zagrebu na trenerskom seminaru – kazuju uglas sestre Zaninović.

A upravo su njih dvije u najboljoj situaciji na svjetskim rang-ljestvicama, s kojih se, ako ste među prvih šest, može izravno na Olimpijske igre u Riju.

Lucija je trenutačno prva, a Ana je četvrta pa je i logično da se cure štede za Meksiko i prosinački nastup na Svjetskom kupu, a potom i na Mastersu.

Naime, ekipna pobjeda na Svjetskom kupu svakoj članici "posade" donosi 40 olimpijskih bodova, a pobjeda na Mastersu čak 80 bodova, što je osam puta više no što se može zaraditi na zagrebačkom turniru. Zapravo, već sam dolazak na Masters osigurava 20 bodova, no to je nešto na što može računati najuži svjetski vrh. A svima ostalima turniri poput zagrebačkog, koji ima status G1, itekako su dobrodošli.

Stiže 1269 sportaša

Iz hrvatske perspektive to su ponajprije bivši svjetski prvak Filip Grgić, aktualna europska prvakinja Iva Radoš, europski doprvaci Marina Sumić i Vedran Golec, vlasnica europske bronce Mateja Kunović, ali i odlične Martina Zubčić i Petra Matijašević te Stipe Jarloni.

Svi oni, kao i brojni drugi hrvatski tekvondaši bit će dio natjecateljske mase od 1269 sportaša iz 45 zemalja.

>> Lucija Zaninović treća na Grand Prixu u Manchesteru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije