Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIK BOJKOT

Tajnoviti spektakl? Evo što se za sada zna o otvorenju SP-a: Tko će nastupati i gdje gledati?

Doha: Stadioni na kojima će se igrati utakmice Svjetskog prvenstva
Foto: Balkis Press/ABACA/ABACA
1/5
20.11.2022.
u 10:08

Malo je detalja poznato, a ono što je trenutno potvrđeno je nastup K-Pop zvijezde Jungkooka, člana boy benda BTS. On će će s katarskim pjevačem Fahadom al-Kubaisijem izvesti skladbu Dreamers, službenu himnu ovog Mundijala

Stigao je i taj dan. Počinje, po svemu sudeći, najneobičnije, a brojni će reći i najkontroverznije Svjetsko prvenstvo do sad. 22. Mundijal u Kataru otvara se večeras utakmicom domaćina Katara protiv Ekvadora što je ujedno i prvi susret skupine A, a odigrat će se na stadionu Al Bayt. Neće to biti neko otvaranje iz snova jer Katar je jedna od najslabijih momčadi i jedini razlog zašto su na SP-u je to što su domaćini.

No, uz 90 minuta akcije na terenu, domaćini su također isplanirali ceremoniju otvaranja, unatoč nagađanjima da je bila upitna nakon što je niz glazbenih zvijezda odbio nastupiti, među posljednjima je to učinila i Shakira.

FILE PHOTO: A general view shows the Al Bayt stadium, built for the upcoming 2022 FIFA World Cup soccer championship, during a stadium tour in Al Khor, north of Doha, Qatar December 17, 2019. REUTERS/Kai Pfaffenbach/File Photo Photo: Kai Pfaffenbach/REUTERS
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS

Baš kao i na mnogim velikim sportskim događajima diljem svijeta, organizatori se nadaju da će oduševiti gledatelje velikim imenima i bogatom scenom u koju će bez sumnje uložiti još puno milijuna.

Ceremonija počinje 90 minuta prije prve utakmice, dakle u 15.30 po hrvatskom vremenu na ranije spomenutom stadionu Al Bayt kapaciteta 60 tisuća gledatelja koji će ugostiti šest utakmica grupne faze, uključujući i utakmicu Hrvatske i Maroka, te po jednu utakmicu osmine finala, četvrtfinala i polufinala.

Soccer Football - 72nd FIFA Congress - Doha Exhibition & Convention Center, Doha, Qatar - March 31, 2022 A combination of eight bird's eye view pictures shows miniature models of the eight stadiums for the upcoming FIFA 2022 World Cup in soccer later this year: Al Janoub, Stadium 974, Khalifa International, Al Bayt, Lusail, Education City, Ahmad Bin Ali and Al Thumama. REUTERS/Kai Pfaffenbach Photo: Kai Pfaffenbach/REUTERS
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS

Prije četiri godine na otvorenju SP-a u Rusiji pjevao je Robbie Wiliams, a nagađa se da bi se to moglo dogoditi i ove godine. Među posljednjima se spominjalo i ime Dua Lipe, no pjevačica je na svom Twitteru demantirala te informacije kazavši da odbija nastupiti zbog stanja s ljudskim pravima u toj zemlji.

Malo je detalja poznato, a ono što je trenutno potvrđeno je nastup K-Pop zvijezde Jungkooka, člana boy benda BTS. On će će s katarskim pjevačem Fahadom al-Kubaisijem izvesti skladbu Dreamers, službenu himnu ovog Mundijala . Spominju se i imena Black Eyed Peasa kao i Nora Fatehi, no čini se da će domaćini puno toga ostaviti za iznenađenje.

FILE PHOTO: An official stands inside one of the players' dressing rooms at the Al Bayt stadium, built for the upcoming 2022 FIFA World Cup soccer championship, during a stadium tour in Al Khor, north of Doha, Qatar December 17, 2019. REUTERS/Kai Pfaffenbach/File Photo Photo: Kai Pfaffenbach/REUTERS
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS

Gdfje gledati? HRT će Mundijal pratiti u emisiji Qatara, a premijerno izdanje emisije na programu je danas od 15.30 sati.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


>> VIDEO: Hrvatski navijači napravili šou u Kataru: Kockice osvojile Dohu, mještani oduševljeni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije