Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rabi stimulanse?

T. Nadal: Doping? Savjest nam je čista!

Rafael Nadal Novak Đoković
Foto: Reuters/Pixsell
27.11.2013.
u 08:07

Nadalov kolega Fernando Verdasco o tome je otvoreno progovorio tijekom lanjskog Wimbledona. On je zajedno s Nadalom prošao tu terapiju

Nakon što se španjolska tenisačica Nuria Llagostera Vives (33) – kažnjena dvogodišnjom suspenzijom zbog uzimanja dopinga (metamfetamin) – odlučila povući iz tenisa, aktualiziralo se pitanje uzimanja nedopuštenih sredstava i drugih španjolskih tenisača i tenisačica. Pa i Rafaela Nadala, koji je lani sedam mjeseci pauzirao zbog ozljede koljena, a potom se, u veljači u Vina del Maru, vratio jači nego ikad prije.

– Iznenadila me ta Llagosterina odluka, to nije najbolji način za okončanje karijere. VADA ponekad pretjeruje jer igrač može biti pozitivan i ako uzme samo jednu tabletu frenadola. No, što se Rafe tiče, imamo čistu savjest. Najbolje bi bilo da se objavi tko je koliko puta bio testiran i objelodane svi nalazi – kazao je Rafin stric Toni, koji je ujedno i glavni trener prvog tenisača svijeta.

No, Nadalovi su još prije priznali da je Rafael u vrijeme ozljede, ali i prije, bio podvrgnut kontroverznoj terapiji vađenja i potom vraćanja pročišćene i obogaćene krvi. Ta je terapija, zbog bojazni od pretjeranih stimulativnih učinaka, bila zabranjena 2010., no godinu dana kasnije ponovno je legalizirana.

Nadalov kolega Fernando Verdasco o tome je otvoreno progovorio tijekom lanjskog Wimbledona. On je zajedno s Nadalom prošao tu terapiju, a osim njih dvojice, koristili su je i drugi vrhunski sportaši poput igrača golfa Tigera Woodsa i NBA košarkaška Kobea Bryanta.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije