Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
E, to je kuma!

Svjetska doprvakinja u te-kvon-dou u tri subote dvaput vjenčana kuma

Marina Sumić
Foto: Privatna arhiva
1/5
19.06.2017.
u 22:28

Studentica pete godine stomatologije najprije je u Zagrebu bila vjenčana kuma Martini Zubčić, a potom u Splitu Ani Zaninović, a i za obje kume organizirala je djevojačku večer

U samo mjesec dana udale su se tri trofejne tekvondašice. Najprije Lucija Zaninović (30), potom Martina Zubčić (28), a zatim i Ana Zaninović (30). A svim tim svadbenim slavljima nazočila je Marina Sumić, do jučer i sama vrhunska tekvondašica, a sada dvostruka vjenčana kuma.

 

U razmaku od samo tri subote, Marina je bila dvaput vjenčana kuma. Najprije brončanoj olimpijki iz Pekinga Martini Zubčić, a potom bivšoj svjetskoj prvakinji Ani Zaninović. A da Ana nije bila kuma vlastitoj sestri blizanki Luciji, možda bi to bila i po treći put u četiri tjedna.

I dok se jedni šale da je to Marina otvorila uslužni obrt rent-a-kuma, zanimanje za nju i u takvoj ulozi nas uopće ne čudi. Jer, ona je oduvijek bila dobri duh reprezentacije i s njenim povlačenjem iz natjecateljskog te-kvon-doa ostala je izvjesna praznina. Uostalom, kako da vam ne nedostaje kolegica koja je izvela ono što nikome ne bi palo napamet. No, zato je tim potezom dobio njen otac Stipe, ugledni stomatolog, kod kojeg Marina u ordinaciji sada asistira.

- Na tom Europskom prvenstvu 2014. u Azerbajdžanu osvojila sam srebrnu medalju u četvrtak, u petak sam otputovala u Zagreb radi subotnjeg kolokvija kojeg nikako nisam smjela propustiti, no odmah nakon kolokvija krenula sam ponovo za Baku da bi u nedjelju, posljednjeg dana Prvenstva, navijala za svoje kolege - prisjetila se Marina.

Osim izražene kolegijalnosti, Marina je osoba puna duha i vica i ona je bila generator dobre atmosfere u cijeloj reprezentaciji pa je kao takva bila omiljena, a na koncu i poželjna i kao vjenčana kuma.

- Za Martinu sam znala da će se udati prije godinu dana, no Ana je organizirala sve u roku mjesec dana. Trebala se udavati u studenom, no kako je i ona ostala trudna, poput sestre Lucije, odlučili su sve zbrzati. U jednom trenutku pojavila se ideja da se sestre Zaninović zajedno udaju, no za takvo što je ipak bilo kasno pa se Ana udala mjesec kasnije. S obzirom na to da su i vjenčanje i svadbena svečanost održani na istim lokacijama, na koncu je Lucija zezala sestru Anu da je sve prekopirala osim kume. A kuma Luciji bila je upravo blizanka Ana.

S obzirom na to da niti na jednoj od te dvije svadbe Marina nije uhvatila buket, čini se da ćemo na njenu svadbu malo pričekati.

- Na Aninoj svadbi buket je uhvatila naša bivša reprezentativna kolegica Petra Matijašević koju smo zezali da sada mirno može nastupiti na Svjetskom prvenstvo pod zastavom Makedonije.

Na to Prvenstvo trebala je ići i Marina, ali kao vođa puta što je uloga koja joj je bila dodijeljena i na posljednjem Europskom prvenstvu u Montreauxu.

- Ove svadbe su mi poremetile planove s ispitima na stomatologiji pa će me zamijeniti Filip Grgić.

Na SP u Južnoj Koreji neće ići niti sestre Zaninović. Ne samo zato što su se udale, što su obje trudne nego i zato što su toliko izozljeđivane da su puno bliže kraju karijere nego njenom nastavku.

- Nikad ne reci nikad, no obje mi se sada čine jako sretne, a posebno su sretne što su trudne u isto vrijeme i što će sve proživljavati skupa. Hoće li se vraćati to će biti zajednička odluka, kao i o svemu. Jedna bez druge to neće činiti.
Koliko su Ana i Lucija sa svojih 16 medalja s najvećih natjecanja napravile za svoj sport u Hrvatskoj?

- One su za ovaj sport učinile najviše. Ne samo rezultatski. One su bile i medijski atraktivne jer su kao blizanke svima bile zanimljive.

Da bi na svadbi sestara Zaninović bila u punoj formi, Marina je čak tempirala i termin operacije na svom koljenu.

- Kad sam dogovarala operaciju rekla sam liječnicima da mi je bitno da u šestom mjesecu mogu plesati i oni su mi dali termin u siječnju. Nakon zahvata na prednjim križnim ligamentima i meniskusu, dva sam mjeseca bila na štakama i u ortozi, ali sam plesala kako sam i planirala. I ne samo to, morala sam i organizirati obje djevojačke večeri pri čemu je luđa bila ona Martinina. Naime, kako su Ana i Lucija bile trudne, one nisu mogle divljati.

 

Komentara 1

TO
toljaga22
22:56 19.06.2017.

svaka čast. to su prave cure.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije