Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVIJE SUPERBORBE

Sve je spremno za MMA spektakl. Gdje gledati borbu Makhachev - Volkanovski

MMA: UFC 280-Oliveira vs Makhachev
Foto: Craig Kidwell/REUTERS
1/2
20.10.2023.
u 14:00

"Osjećam se odlično, pogledajte ljude...Svi su na mojoj strani. Sve je drugačije, no što je bilo u Australiji", rekao je na konferenciji dan prije borbe Islam Makhachev koji najavljuje da u drugoj borbi protiv Alexandera Volkanovskog ide po prekid i ispisivanje nove stranice svog i dagestanskog MMA nasljeđa

Nakon mjeseci priprema, sve je spremno za drugi okršaj Dagestanca Islama Makhacheva i Australca Alexandera Volkanovskog na UFC-u 294 u Abu Dhabiju. Aktualni prvak lake kategorije na kocku će staviti svoj pojas protiv aktualnog prvaka pero kategorije. Ovoga puta rizik je za Volkanovskog nešto manji, obzirom da je već izgubio borbu protiv Makhacheva u ožujku na UFC-u 284.

Međutim, taj meč nije zatvorio pitanje boljega među njima dvojicom. Nakon pet rudni u zrak je podignuta ruka Dagestanca, no Volkanovski je uspio dobro odgovoriti njegovim hrvačkim vještinama (tek ga je u jednoj rundi Makhachev uspio potpuno nathrvati i kontrolirati na parteru) te ga u nekoliko navrata nadjačati u stojci. Povrh toga, Australac je svome protivniku zadao više štete, dok je volumen udaraca bio veći kod Makhacheva. Štoviše, borba je završena s Makhachevim na leđima dok se branio od ground-and-pounda.

Protivnik je Makhachevu trebao biti bivši prvak lake kategorije, Charles Oliveira, koji se povukao zbog posjekotine iznad oka zadobivene tijekom treninga. U roku od svega dva tjedna do borbe uskočio je Volkanovski i tako dobio priliku za veliki revanš i osvajanje svoga drugog pojasa.

Borci su obavili vaganje, posljednju press konferenciju prije borbe i sučeljavanje. Borbe su na rasporedu u 20:00 po hrvatskom vremenu, a televizijski prijenos priredbe možete gledati na Novoj TV od 1:30

VEZANI ČLANCI:

"Osjećam se odlično, pogledajte ljude...Svi su na mojoj strani. Sve je drugačije, no što je bilo u Australiji", rekao je Makhachev dok je Volkanovski odgovorio da se oslanja samo na svoje vještine. Upitan o tome kako će se suočiti s još fizički jačim Makhachevim, obzirom da ovoga između vaganja i meča ima više vremena za rehidraciju što će ga učiniti i fizički masivnijim, Volkanovski je provokatorski odgovorio: "Hoćeš reći da mu rehidracija od 30 i nešto sati nije bila dovoljna? Hoće li biti jači s 40 sati? Je li to doista ono na što se ovdje oslanjamo?" Makhachev je zaključio kako mu Volkanovski treba biti zahvalan što je njega odabrao između svih ostalih kandidata i tako mu dao priliku za dobru zaradu, revanš i osvajanje pojasa.

VEZANI ČLANCI:

Osim borbe za titulu, velika je i borba između Kamarua Usmana i Khamzata Chimaeva u srednjoj kategoriji. Obojica su bivši velteraši, Usman je tri godine bio i prvak te kategorije. Također u kratkom roku od svega 10 dana, Nigerijac je zamijenio Paula Costu koji je bio prisiljen povući se iz borbe zbog ozbiljne ozljede i infekcije lakta. Ovom borbom trebao bi biti odlučen i idući protivnik prvaka Seana Stricklanda koji je u rujnu svladao dugogodišnjeg prvaka Israela Adesanyu. Chimaev, rođeni Čečen koji je odrastao u Švedskoj, dugo je sijao strah u velter kategoriji izvrsnom stojkom i brutalnim hrvanjem, a sada je na korak do duge očekivane prilike za izazivanje jednog od UFC-ovih prvaka.

VIDEO Alistair Overeem posjetio dubrovačke borkinje i borce i odradio zajednički trening

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije