Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA U PORETKU

Hrgović ima novog protivnika za naslov? Joshuina polako ispada iz igre

Filip Hrgovic v Demsey McKean
Foto: Andrew Couldridge/REUTERS
1/4
07.10.2023.
u 12:20

Ukoliko do oduzimanja pojasa dođe odmah po konačnoj unifikaciji teškaških titula, Filip Hrgović bi se trebao boriti protiv Šveđanina Otta Wallina koji je pobjedom nad Muratom Gassievim izbio na drugo mjesto IBF-ove rang ljestvice

Boksački svijet je na pragu zanimljivoga perioda kada je riječ o teškoj kategoriji. Tyson Fury će se susresti u ringu s MMA legendom, Francisom Ngannouom. Britanac je veliki favorit u boksačkome meču, a zatim bi trebala uslijediti superborba za ujedinjenje teškaških titula između Furyja i Oleksandra Usika

U planove su upleo i IBF čiji pojas drži Ukrajinac, a izvanredni protivnik i prvi izazivač je hrvatski boksač Filip Hrgović. Hrgović već dugo čeka svoju priliku da napadne titulu, a dogovorom superborbe ona je zasigurno pomaknuta još dalje u budućnost. Međutim, Usik i Fury razgovarali su o uzvratnom meču, no tu je uskočio IBF.

GALERIJA Hrgović pobijedio nokautom u posljednjoj rundi i postao izvanredni prvak teške kategorije (IBF)

Filip Hrgovic v Demsey McKean
1/16

Odredili su kako će pobjednik superborbe morati njihov pojas odmah braniti protiv Hrgovića. Ukoliko to ne učine, već navodno su zaprijetili oduzimanjem pojasa. Dakako, nije sigurno hoće li ovo ostati isključivo na riječima, niti u potpunosti jasno zašto bi IBF izbjegavao još jednu borbu tolikog kalibra kao što je uzvrat Furyja i Usika.

VEZANI ČLANCI:

Ukoliko do oduzimanja pojasa dođe odmah po konačnoj unifikaciji teškaških titula, smatralo se da bi se Hrgović za naslov trebao boriti protiv Anthonyja Joshue. Međutim, proteklog vikenda Otto Wallin je pobijedio Murata Gassieva, a rezultat je promijenio stanje na rang ljestvicama.

Wallin je ovom pobjedom došao na drugo mjesto ljestvice, a Joshua je potisnut na treće. Ukoliko se IBF doista odluči na oduzimanje pojasa konačnom vladaru teške kategorije, Joshua ga neće napasti, već će se Hrgović suočiti s Šveđaninom koji trenutno broji 26 pobjeda, jedan poraz i jedan "no contest".

VIDEO Alistair Overeem posjetio dubrovačke borkinje i borce i odradio zajednički trening

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije