Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOKSAČKA POLITIKA

Hrgovićeva prilika mogla bi biti bliže od očekivanog? Sve ovisi o jednoj stavci u ugovoru

Filip Hrgovic v Demsey McKean
Foto: Andrew Couldridge/REUTERS
1/16
06.10.2023.
u 08:49

Prema pisanju ESPN-a to znači da će u slučaju dogovaranja uzvratne borbe Furyja i Usika titula teške kategorije po IBF-u biti upražnjena, a za takav slobodan pojas Hrgović bi se trebao boriti protiv idućeg izazivača. Trenutno je to Anthony Joshua

Nedavno je objavljeno kako je konačno dogovorena superborba između Tysona Furyja i Oleksandra Usika za ujedinjenje boksačkih titula u teškoj kategriji. Datum još uvijek nije određen, zna se samo mjesto - Saudijska Arabija. Dva najbolja teškaša današnjice borit će se 23. prosinca ili u siječnju 2024. godine, a Fury nakon prvotnog žestokog odbijanja pristao u dogovor uvrstiti i uzvratni meč.

Dakako potpisivanje ugovora o ovoj borbi stavalja upitnik nad glavu hrvatskog boksača Filipa Hrgovića koji je nužni izazivač i izvanredni prvak teške kategorije po IBF promociji. To znači da Usik mora protiv njega braniti svoj pojas, no Ukrajinac to očekivano odgađa zbog ataktivnijih i unosnijih borbi.

GALERIJA Hrgović pobijedio nokautom u posljednjoj rundi i postao izvanredni prvak teške kategorije (IBF)

Filip Hrgovic v Demsey McKean
1/16

Obizrom da ju u ugovor navodno uvršten i uzvratni meč, Hrgovićeva prilika za osvajanje pojasa mogla bi doći u relativno dalekoj budućnosti, kada bude u potpunosti jasno u čijoj će kolekciji on počivati.  S druge strane, novinar ESPN-a Mike Coppinger, objavio je da je sam IBF timovima Usika i Furyja poslala pismo da se pobjednik prve borbe za ujedinjenje pojasa mora boriti protiv hrvatskog boksača sa pojas njihove promocije te da neće pristajati na iznimke.

VEZANI ČLANCI:

Prema pisanju ESPN-a to znači da će u slučaju dogovaranja uzvratne borbe Furyja i Usika titula teške kategorije po IBF-u biti upražnjena, a za takav slobodan pojas Hrgović bi se trebao boriti protiv idućeg izazivača. Trenutno je to Anthony Joshua. Dakako, sa zaključcima treba pričekati obzirom da je borba za ujedinjenje pojaseva jedna od najvećih u novije doba, a izgledno je da bi to bio slučaj i sa uzvratnom borbom. Moguće je (no ne nužno) da IBF ima više interesa u toj seriji borbi, nego u Filipu Hrgoviću.

VIDEO Disciplinski sudac žestoko kaznio Hajduk zbog derbija i zaprijetio praznim tribinama

Komentara 2

KU
Kujttim
11:15 06.10.2023.

Najbolje bi bilo organizirati meč Hrgović-Babić, reći Hrgoviću da ne krene previše jako, tako da vidimo nekih 8 rundi prije nokauta. Zakupiti Arenu Zagreb, sve posložiti kako treba, a umjesto uvodnih pozvati Marka Perkovića Thompsona da otpjeva 5-6 pjesama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije