Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24.06.2014. u 14:00

I znanstvenici eksperimentiraju, ali na miševima. Miš ugine i nikomu ništa. A mislim da se s Modrićem, Mandžom i Rakitićem ne smije eksperimentirati

Kod nas se tako prati nogomet – ili je euforija ili ništa ne valja. Pa je bilo priče kako je s Brazilom i Kamerunom bilo jako dobro, a s Meksikom očajno, a mislim da ni prve dvije utakmice nisu bile baš tako dobre, a ni sad nije baš bilo tako očajno.

Pranji se traži mjesto

Igrali smo protiv jako dobre reprezentacije Meksika. Mi imamo jako dobre igrače, a oni imaju odličnu momčad, i to je glavna razlika. Meksiko igra brzo i moćno, njegovi su igrači odlični tehničari, imaju sjajan pas koji umara suparnika, crpi mu energiju. Ne želim biti general poslije bitke, kao što nisam volio kad sam bio trener da mi netko poslije soli pamet. No mogu reći da mi neke stvari nisu jasne. Ako imate Modrića koji iza sebe ima sjajnu sezonu kao zadnji vezni, a Rakitić kao prednji vezni, čemu ih onda u reprezentaciji stavljati na suprotne pozicije. Tu nema mjesta logici, već se samo može izaći na teren i pomoliti Bogu da sve dobro prođe, da se pogodilo s idejom.

A treba raditi logične stvari. Jasno je da izbornik ne želi defenzivnog veznog “terijera”, igrača kakvih druge momčadi imaju po dva-tri. Odlučio se za “mekane” vezne igrače, a s takvima se mora držati lopta, kontrolirati igra, kontinuirano napadati. Samo, za kontinuirani napad morate biti jako dobro uigrani, i to je dosta dobro izgledalo u prvom dijelu. Perišić je bio solidan, bolji od Olića. Ali mi nismo uigrani kao momčad, nismo kao Meksiko.

Mislim da Rakitić ne može igrati zadnjeg veznog. Još kad su nam se umorili napadači i prestali pomagati sredini, ona je ostala prazna. Takva momčad čim ne drži loptu ne može parirati malo ozbiljnijim svjetskim momčadima. Kad je o igri Pranjića u srednjem redu riječ, moram se pitati zašto mu se traži mjesto. Dosad je na toj poziciji igrao Kovačić, pa Sammir, a sad se išlo na treće rješenje. I kad imate takvu mekanu veznu liniju, onda zadnja linija mora biti čvrsta i bilo je logično da je ondje Vrsaljko. I čim je on izašao, a Pranjić se vratio na mjesto beka, bili smo izgubljeni. Mislim da smo prerano išli otvarati utakmicu.

Ni fizičke snage

Prije utakmice govorilo se da su prekidi naša snaga, da smo u tome jači, a onda primimo dva gola iz prekida. Upitna je i fizička snaga naše momčadi, totalno smo pali nakon 60 minuta utakmice. Pa nismo se protiv Kameruna mogli tako potrošiti da bismo se sad ovako ispuhali nakon samo 60 minuta.

Sve ću zaključiti jednom mišlju – meni je sve to izgledalo kao jedan veliki nogometni eksperiment. Eksperimenti su dobri i potrebni, ali znanstvenici eksperimentiraju na miševima, jer ako miš ugine – nikomu ništa, idemo dalje. Ali mislim da se ne bi smjelo eksperimentirati s Modrićem, Mandžukićem i Rakitićem. Ne znam tko će se prepoznati u toj priči o eksperimentima, ali u Hrvatskoj se strogo režu treneri i mjeri im se svaki potez tako da će vjerojatno i sada u reprezentaciji biti materijala za raspravu.

>>Kovač: Rakitić je najbolje rješenje, ja sam izbornik i ja odlučujem!

>>Hrvatska se oprostila od Svjetskog prvenstva nakon uvjerljivog poraza od Meksika

Komentara 76

ST
Stjef
14:36 24.06.2014.

Iako je tekst neloš nadnaslov "Stručni komentar: Krunoslav Jurčić" me nasmijalo do suza

Avatar Jon Snow
Jon Snow
14:07 24.06.2014.

Krunoslav Jurcic strucni komentator... Vecernji list je nekada bio ozbiljna novina i urednicima nije palo na pamet da zovu pod strucne osobe ljude koji nisu nista u zivotu napravili osim sto su bili Mamicevi poltroni. Kunoslav Jurcic treba jos puno zganaca pojesti da bi bio strucan u bilo cemu osim oduzimanju lopte i dodavanju iste Robertu Prosineckom.

Avatar white socks
white socks
14:08 24.06.2014.

Sad se javljaju generali i počinje pljuvanje na sve strane od istih onih koji poslije kameruna nisu mogli naći dovoljno dobre komplimente za Izbornika i igrače. Počeli cu Samovojska i onaj ćirilićar koji je bio s njim u studiju hatevea a zatim prihvatili milijuni. Prebrzo se zaboravlja iz kakvog blata je Kovač izvukao reprezentaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije