Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Umag

Sumnjivci ne mogu pobjeći policiji ATP-a, u Umagu nema klađenja

'09.07.2012., Umag - 23.ATP Vegeta Croatia open Umag. Mate Pavic pobijedio je u mecu protiv Juan Carlosa Ferrera. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
13.07.2012.
u 10:21

Svaku sumnjivu osobu prijavljuje delegat ATP-a i osiguranje je udaljuje sa stadiona

Već prvi dan umaškog teniskog turnira jedan novinar, kao i svaki dan do tada, htio se kladiti na nekoliko probranih sportskih događaja. Ali, nije išlo. U sklopu teniskog kompleksa Stella maris internetske stranice kladionica blokirane su. Tako je i na ostalim turnirima u svijetu.

Ugušiti klađenje

Udruga teniskih profesionalaca (ATP) sve čini da uguši prijašnjih godina vrlo razvijeno internetsko klađenje na pobjednika sljedećeg gema ili čak sljedećeg poena. Štos je u tome da su kladionice dobivale rezultat sa sekundom-dvije zaostatka. Sasvim dovoljno za dovitljive kladitelje na mjestu događaja da se stignu okladiti na nešto što se već dogodilo, što su vidjeli. I na taj način –  zahvaljujući organiziranosti i umreženosti – zarade velik novac.

No, iako su kladionice blokirane, vješti prevaranti pronalaze i druge tehnološke mogućnosti i različite elektroničke uređaje da dojave zlata vrijedne informacije. Pa tako ATP dodatno nadzire gledatelje, pogotovu akreditirane osobe (među kojima su i novinari, zaštitari, hostese...) i provjerava svako sumnjivo ponašanje. 

– Kao i na svakom turniru, i u Umagu je delegirana osoba iz ATP-a koja prati što se zbiva na tribinama. Ako uoči osobu koja se sumnjivo ponaša, prijavljuje je osiguranju i ona bude udaljena sa stadiona. Po mogućnosti bez uporabe sile i bez ometanja ostalih gledatelja – objašnjava direktor umaškog turnira Vanja Božičković i dodaje:

Postoji i popis kladitelja

– Tu akciju ATP-a svi podržavamo, u tome smo svi suglasni. To je za dobro sve nas, da sport ostane čist, da sačuvamo dostojanstvo tenisa.

Božičković nam je potvrdio da ATP ima popis osoba za koje je dokazano da se bave time i njima se ne izdaju akreditacije. Jedna od kladionica Bet-at-home sponzor je umaškog turnira, ima svoj štand u sklopu teniskog kompleksa, ali klađenja nema. Mogu se dobiti samo informacije o klađenju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije