Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kasnije trening

Kockasti na Ovčari: Veza Vukovara i reprezentativaca je neraskidiva!

Hrvatska, Vukovar
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/15
11.10.2014.
u 13:00

Tijekom poslijepodneva reprezentacija će odraditi trening na igralištu HNK Radnički koji se natječe u Prvoj županijskoj ligi.

Svega nekoliko sati nakon utakmice u Sofiji i pobjede nad Bugarskom nogometna reprezentacija Hrvatske stigla je u Vukovar gdje je i odsjela. U sklopu svoje posjete Vukovaru vatreni su, predvođeni predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom i izbornikom Nikom Kovačom obišli su i neka prepoznatljiva mjesta stradanja u gradu heroju.

Između ostaloga posjetili su Memorijalni centar u vukovarskoj vojarni, vukovarsku bolnicu kao i Memorijalno groblje i mjesto masovne grobnice na Ovčari gdje su položili vijence.

Ovom prilikom vatreni su se upoznali i sa kratkom bliskom povijesti Vukovara, stradanja u Domovinskom ratu. Podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju vijenac su položili kapetan Dario Srna i Ivan Rakitić dok su kod spomenika general bojnika Blage Zadre, koji je bio zapovjednik obrane Trpinjske ceste i Borova naselja, vijenac položili Hrvoje Milić i Andrej Kramarić. 

 
Loading

Hrvatski reprezentativci u posjetu Ovčari. Iz krvi i bola niknut će cvijeće, i nikada narod zaboravit neće...

View on Instagram

 

Posjetili su i Spomen dom na Ovčari, odnosno, prijeratni hangar gdje su branitelji i ranjenici odvedeni iz vukovarske bolnice bili zatočeni prije nego što su ubijeni na obližnjoj Ovčari. Iako su prvim protokolima bile predviđene izjave čelnika HNS-a, izbornika i kapetana iste su, kako je rečeno, radi emocija izostale. Vatrene su na Memorijalnom groblju dočekali gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i župan Božo Galić koji su pozdravili reprezentativce i poželjeli im ugodan boravak u Vukovaru.

- Sigurno je da grad Vukovar nije slučajno izabran i to baš u ovom trenutku kada se bliži datum obilježavanja datuma stradanja Vukovara i Vukovaraca. Poslije svega što je proživio i podnio gradu Vukovaru nije potrebna reklama jer je on svakom Hrvatu i građaninu Hrvatske duboko u srcu. Što god mi radili i kako god ga pokušavali prikazati taj grad ili ga nagrditi na ovaj ili onaj način svi mi znamo što nam je u srcima. Volio bih da to znaju i osjete i oni koji bi to trebali osjetiti i znati, a ne samo 18 studenoga. Veza između Vukovara i reprezentativaca Hrvatske je neraskidiva i oni nose Vukovar u svojim srcima, rekao je Penava.

Prema najavama iz HNS-a u poslijepodnevnim satima biti će održan i službeni trening reprezentacije na igralištu HNK Radnički u Vukovaru.

Tijekom poslijepodneva reprezentacija će odraditi trening na igralištu HNK Radnički koji se natječe u Prvoj županijskoj ligi. Riječ je o klubu čijih je 30-ak, što igrača što članova, poginulo ili ubijeno tijekom rata.

>>Pogledajte video: Prvu baklju bacili su bugarski navijači, a Penev ih brani!

>>Luka Modrić: Nikad nisam bio ovako jako izudaran

>>Bugari: Hrvatska nam je očitala lekciju i pokazala da je kvalitetnija!

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar franioprvi
franioprvi
12:18 11.10.2014.

Bravo Davore.

IM
Immanuell
14:12 11.10.2014.

Vrlo lijepa gesta.

Avatar xvalentinox
xvalentinox
13:41 11.10.2014.

bravo igraci,bravo treneru i bravo vodstvo.svi mi zelimo pobjedu hrvatske ali draze mi je vidjeti zajednistvo kakvo se jucer vidjelo u drugom poluvrijemenu kad bas i nije islo ali svi su dali sve od sebe da sacuvaju pobjedu sto im je i uspjelo.hrvatska reprezentacija sa gospodinom kovacem i ostalim clanovima tima krece ka ozdravljenju.bravo hrvatska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije