Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABIO 30 GOLOVA

Suarez izabran za najboljeg igrača engleske lige

luis suarez
Foto: Reuters (Ilustracija)
28.04.2014.
u 10:47

Urugvajac je ove sezone zabio 30 golova u prvenstvu i najbolji je strijelac lige.

Liverpoolov napadač, Luis Suarez (27), izabran je za najboljeg nogometaša Premierleague u izboru nogometnih profesionalaca! Taj izbor ima posebnu težinu, kolege s travnjaka izabrali su Urugvajca za najboljega, a spomenimo da su među šestoricom nominiranih igrača bila čak trojica iz Liverpoola (uz Suareza, Gerrard i Sturridge), te Hazard (Chelsea), Yaya Toure (Manchester City) i Lallana (Southampton)...

- Engleska je liga prepuna izvanrednih igrača i ne postoji veća čast nego kad te kolege s travnjaka izaberu za najboljega! Ova mi je nagrada posebno draga, sad vidim da se isplatio sav uloženi trud – rekao je Suarez, koji je u Liverpool došao u siječnju 2011. godine,

Ajax je tada na ime odštete tada zaradio 22,8 milijuna funta. Već u prosincu iste godine, Suarez je pokazao prgavu narav i zbog rasističkog vrijeđanja braniča Uniteda, Patricea Evre, kažnjen je s osam utakmica zabrane igranja i novčano sa 40.0000 funta! Tri mjeseca kasnije, uoči utakmice na Old Trafoldu s Unitedom, Suarez se odbio rukovati s Evrom. U kolovozu 2012., produžio je ugovor s Liverpoolom i poboljšani su mu uvjeti.

U travnju prošle godine, ugrizao je Branislava Ivanovića tijekom utakmice Liverpool – Chelsea i drastično je kažnjen sa čak deset utakmica zabrane igranja!

Prije Suareza, ovaj su trofej osvajali Gareth Bale (2012./13.), Robin van Persie (2011./12.), Gareth Bale (2010./11.), Wayne Rooney (2009./10), Ryan Giggs (2008./09.) i Cristiano Ronaldo (2007-08). Spomenimo da je Eden Hazard (23), izabran za najboljeg mladog igrača lige, a evo i najbolje najbolje momčadi Premierleague:

Čech (Chelsea) - Shaw (Southampton), Kompany (Man. City), Cahill (Chelsea), Coleman (Everton) - Hazard (Chelsea), Yaya Toure (Man. City), Gerrard (Liverpool), Lallana (Southampton) - Suarez (Liverpool), Sturridge (Liverpool).

>> Mourinho zakomplicirao bitku za naslov, Chelsea slavio na Anfieldu!

Komentara 1

MO
Mocnimis
17:22 28.04.2014.

Grizača ili igrača?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije