Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo se uigrava

Stranci više nisu sigurni, plave im 'bebe' prijete za mjesto u prvih 11

Josip Brekalo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
01.02.2016.
u 19:41

- Moramo uigravati sastav za nastavak HNL-a, pa ćemo pokušati dogovoriti još jednu utakmicu kako bi dečki igrali – dodao je Zoki.

Poljski lider Piast Gliwice uskočio je kao dodatni suparnik Dinamu na pripremama u Španjolskoj. Naime, kako je Zoran Mamić odlučio na pripreme voditi sve igrače koje je imao i u Rovinju, njih 33, tražio je još jednu utakmicu kako bi dao minutažu i brojnim mladim igračima koje je poveo sa sobom. I klinci su mu to sjajno vratili, protiv trenutačno najbolje momčadi Poljske koja je zaigrala u jakom sastavu ta mlada generacija bila je odlična i pobijedila.

– Milina je imati ovakve igrače – pohvalio je plave “bebe” mlađi Mamić i dobio novu brigu.

Traži još jednu utakmicu

– Zaslužili su još minutaže. Moramo uigravati sastav za nastavak HNL-a, pa ćemo pokušati dogovoriti još jednu utakmicu kako bi dečki igrali – dodao je Zoki.

Onda je došla utakmica s liderom ruskog prvenstva. Izbornik Rusije i trener Moskovljana Leonid Slutskij izveo je jaku momčad protiv plavih. I Mamić je izveo nominalno prvu momčad u kojoj nije bilo Pjace koji ne radi punom parom zbog ozljede koju je zadobio još prije zimske stanke i bez Soudanija koji se ozlijedio u šopingu. Naime, palac mu je zapeo na pokretnim stepenicama, razrezao ga je, stradao je i nokat i on određeno vrijeme neće biti na dispoziciji.

I ta po imenima jaka momčad plavih bila je u podređenom položaju Džagojevu i društvu iz Moskve. U junaka susreta izrastao je Eduardo, u prvom dijelu dvaput je bio uspješniji kad se pred njim našao sam suparnički igrač, skinuo je jednu loptu koja je išla pod prečku. I u nastavku je bio siguran, sve dok ga u zadnjih pola sata nije zamijenio Ježina. Mamić je u tih pola sata napravio dosta izmjena i većinom su ušli mladi igrači (Soldo, Pavičić, Gojak, Brekalo i Moro). Već u 25. minuti Ćorić je zamijenio Henriqueza, na terenu je također bio mladi Rog, ali i Hodžić te Stojanović, također jako mladi igrači. I toj završnici susreta opet je puno dobroga pokazao Josip Brekalo, ali i svi ti mladi igrači koji su, nakon što je i CSKA obavio dosta izmjena, bili bolji od renomiranog suparnika. I to u utakmici koja nije bila “prijateljska” već natjecateljska. Baš kvalitetna provjera.

– To je igra na kojoj možemo graditi budućnost – zadovoljan je bio trener plavih.

No, možda je dobio nove brige, ti klinci zaslužuju punu pažnju i nastave li ovako, ne treba čuditi budemo li ih gledali na prvoligaškim utakmicama plavih. Zasad najviše odskače Brekalo, a i otvara mu se prilika zbog ozljeda Pjace i Soudanija. Iako se činilo da je na toj poziciji najjača konkurencija, splet okolnosti otvara mu vrata da se nametne. K tome ni Junior Fernandes ne briljira.

Treba im dati priliku

Ne nađu li plavi još jednog suparnika koji bi otvorio dodatnu minutažu svim igračima, u dva susreta koje Dinamo ima na rasporedu u La Mangi prije negoli se vrati u Zagreb, protiv Litexa i protiv Šahtara, ne treba biti iznenađenje bude li Brekalo u udarnoj postavi. A možda i pokoja od Mamićevih plavih “beba” koje već pokazuju da im zubi lijepo rastu i spremne su ugristi svoju konkurenciju u svlačionici Dinama. Tako bi se počela provoditi ideja da u plavoj momčadi bude što više igrača izraslih iz domaće škole. Šansu im treba dati pogotovo ako strani igrači nisu znatno kvalitetniji od njih.

>>Nogometaši Dinama pokazali seksi tijela i tetovaže

Komentara 6

Avatar Titanov sin
Titanov sin
20:19 01.02.2016.

Koja glupost, igraju najbolji, nema veze od kuda su ili koliko imaju godina. Prošlost je pokazala da uz naše strance uvijek isplivaju naši mladi talenti na površinu, rezultati govore sve, o blagajni neću ni pisati. Znači antidinamova propaganda se nastavlja ali bit će kao i do sada, bezuspješna.

OV
Ovozemaljski
20:52 01.02.2016.

Sdp masinerija potplatila zagrebacke klosare da glume Bad Blue Boyse i da im jedini cilj bude srusiti Zdravka Mamića i sve Hrvate iz kluba protjerati i uvaliti mlađi i stari jugoslavenski kadar, sve je to šporka politika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije