Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ronjenje na dah

Sportaši podnijeli kaznenu prijavu protiv čelnika Saveza

storyeditor/2021-12-21/PXL_091220_31101113-1.jpg
21.12.2021.
u 22:15

– Mjesecima upozoravamo na nevjerojatne nezakonitosti uz pomoć kojih predsjednik i potpredsjednik Čuljak i Rajković koriste HRS kako bi se privatno okoristili javnim sredstvima

Deset ronioca na dah, većinom članovi hrvatske reprezentacije te njihov trener Ivan Drviš podnijeli su kaznenu prijavu protiv čelnih i drugih odgovornih ljudi u Hrvatskom ronilačkom savezu (HRS). Kulminacija je to višemjesečnih upozoravanja inicijative APNEA S.O.S. 2021 na niz nepravilnosti i sumnji na prijevaru u organizaciji predsjednika i potpredsjednika HRS-a, Kamila Čuljka i Valentina Rajkovića te s njima povezanih osoba.

– Mjesecima upozoravamo na nevjerojatne nezakonitosti uz pomoć kojih predsjednik i potpredsjednik Čuljak i Rajković koriste HRS kako bi se privatno okoristili javnim sredstvima. Pri tome ih ni najmanje nije briga ni za razvoj ronjenja kao sporta ni za sigurnost sportaša. Dio nezakonitosti na koje smo upozoravali potvrdila je i interna revizija Hrvatskog olimpijskog odbora. Zaključak je revizije da su sredstava isplaćena treneru Franji Pinjuhu, koji je imenovan u upitnoj proceduri, potrošena nenamjenski i moguće na prijevaran način. HOO je zatražio povrat sredstava od HRS-a – rekao je Ivan Drviš.

Marko Ivica, odvjetnik u Zagrebu, istaknuo je:

– Na temelju opsežnog dokaznog materijala, u ime 11 opunomoćenika podnio sam kaznenu prijavu protiv četiri osobe povezane s HRS-om. Kaznenom prijavom na teret im se stavljaju kaznena djela prijevare, krivotvorenja službene ili poslovne isprave, zloporabe položaja i ovlasti.

Mirela Kardašević, ovogodišnja svjetska prvakinja u bazenskom ronjenju na dah bez peraja, dodala je:

– DPS, klub za koji ja nastupam, nedavno je u neregularnoj proceduri suspendiran iz HRS-a na temelju izmišljenog duga. Ta je odluka privremeno ukinuta, ali mi opravdano strahujemo od daljnje odmazde čelnika HRS-a – istaknula je Kardašević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije