Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripreme za EP u Splitu

Split sprema spektakl! U Spaladium Arenu ugrađuju bazen

Split: Zbog nedovršene i zapuštene zgrade Spaladium Arene Gradu Splitu prijeti bankrot
Davor Puklavec/PIXSELL
20.07.2022.
u 16:05

U Spaladium Areni već se uvelike radi, s obzirom da će unutar dvorane biti dva bazena. Središnji bazen u kojem će se igrati europske utakmice dug je 36 metara, širok 25 metara, a dubok 2,20 metara što daje ukupan kapacitet za 1980 kubičnih metara vode.

Splitska Spaladium Arena, kao središnje mjesto zbivanja 35. Europskog prvenstva u vaterpolu, koje će se igrati od 27. kolovoza do 10. rujna, polako dobiva obrise prave vaterpolske pozornice ugradnjom bazena.

Organizatori su priopćili da je u tijeku montaža ugradbenih bazena koji će krajem ljeta ugostiti najbolje iz europskog vaterpola. 

- Uz pripreme koje traju već neko vrijeme, sad je u Spaladium Arenu došao i temelj cijele priče, simbol ovog sporta, a to je naravno bazen. Montaža će trajati točno mjesec dana, nakon čega će uslijediti i završni radovi, a sve kako bi svim sudionicima, ali i posjetiteljima omogućili da uživaju u pravom spektaklu krajem ljeta u srcu Dalmacije - istaknuo je Renato Živković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza i izvršni direktor Organizacijskog odbora Europskog prvenstva.

U Spaladium Areni već se uvelike radi, s obzirom da će unutar dvorane biti dva bazena. Središnji bazen u kojem će se igrati europske utakmice dug je 36 metara, širok 25 metara, a dubok 2,20 metara što daje ukupan kapacitet za 1980 kubičnih metara vode koja će ga napuniti.

U maloj dvorani Spaladiuma bit će i manji bazen za zagrijavanje ekipa, dužine 25, širine 18 metara, s dubinom također 2,20 metara. Volumen malog bazena iznosi 990 litara.

Hrvatski vaterpolisti u grupnoj fazi ovogodišnjeg EP-a u Splitu igrati će u skupini B s Grčkom, Francuskom i Maltom.

Hrvatske vaterpolistice će pred domaćim navijačima put prema četvrtfinalu, što donosi osvajanje jednog od prva četiri mjesta tražiti u skupini A u konkurenciji reprezentacija Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Grčke i Rumunjske.

Komentara 1

MI
minolta
23:45 20.07.2022.

1980 litara :D ajde ispravite na 1980m3 vode, ispast će da će igrati picigin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije