Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMATIČNI FINALE

Kakva bitka za prvaka! Split s ruba ponora izborio majstoricu i psihološki zamah

Četvrta utakmica prvenstva Hrvatske, KK Split - KK Zadar
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
02.06.2021.
u 22:19

Nakon što su prvu Zadrovu meč-loptu spasili u produžetku treće, Splićani su u četvrtoj tricama torpedirali goste i pobijedili sa "plus 13" (81:68)

Košarkaši Splita uspjeli su obraniti svoju momčadsku čast. Nakon što su, po riječima svog kapetana Ukića, u prvoj finalnoj utakmici izgledali trulo (53:81), a tek nešto bolje u drugoj (58:73), žuti su neutralizirali vodstvo Zadra od 0-2 u finalnoj seriji i spasili obje meč-lopte Zadra.

Kada se činilo da Zadar treba samo staviti točku na "i", Splićani su dobili obje utakmice na Gripama. Treću nakon produžetka (83:75), a četvrtu prilično uvjerljivo (81:68) pa će se o prvaku države za sezonu 2020./2021. odlučivati u subotu u Zadru. S početkom u 20 sati, u dvorani na Višnjiku.

Nakon briljatne partije Roka Ukića u trećoj utakmici (30 koševa), uz opet kvalitetan doprinos istog igrača (12 koševa, 6 skokova, 5 asista), u četvrtoj su prednjačili Toni Perković (18 koševa, 4 trice) i povremeni srpski reprezentativac Marko Luković (17 koševa, 5 trica) čije su dvije trice na zonu Zadrana za 56:42 prelomile susret.

Lukovića kao da je razbudilo ono nagurivanje sa sunarodnjakom Bursaćem koje se dogodilo u trećoj utakmici u kojoj se na njega, da bi ga smirio, morao baciti i njegov vlastiti trener Milan Karakaš. Ove večeri, Luković je bio prilično smiren i vrlo učinkovi, a najkreativniji u redovima žutih bio je još jedan ljevak, bivši hrvatski reprezentativac Luka Babić (7 asista).

Kod Zadrana vukli su Amerikanci Carter (13 koševa) i Onuaku (12) te kapetan Dominik Mavra (12 koševa) kojeg problem s koljenom zacijelo limitira.

Inače, bila je to sjajna šuterska večer Splićana koji su u prvom poluvremenu zabili devet trica, ukupno 15 na što su gosti odgovorili sa samo tri dalekometna ubačaja i mizernim postotkom istih pokušaja (18 posto).

Nakon ovakva raspleta u psihološkoj prednosti bit će Splićani jer su bili na rubu da ih Zadar pomete, izgledali su kao da nemaju rješenja za velikog dalmatinskog rivala. No, vratili su se i oskokolili i sada oni imaju takozvani "momentum" odnosno impuls, zapravo zamah.

Nakon svega, Zadrovu treneru Veljku Mršiću i njegovim igračima preostaje preispitati što je to sada trulo u njihovim redovima. Nama se nekako čini da ih je u ovu situaciju dovela taktička nedisciplina ispoljena u završnici treće utakmice kada su u produžetku bjesomučno šutirali, i promašivali, trice umjesto da pokušaju odigrati nešto smislenije, bliže košu.

Bilo kako bilo, imamo majstoricu, što je za gledatelje uvijek poseban gušt, koja će ili Zadru donijeti treći naslov prvaka Hrvatske ili Splitu drugi. A posljednji put kada je slavio Zadar (2008.) bilo je to upravo protiv Splita, sa 3:2 u seriji, i to nakon majstorice igrane u Jazinama.

>> Pogledajte video: Navijači Zadra dočekali košarkaše

Ključne riječi

Komentara 30

DU
Deleted user
23:38 02.06.2021.

Hrvatska klupska košarka raste i jača.

DU
Deleted user
00:50 03.06.2021.

Zadre moj, imaš još jednu šansu; nemoj ju prokockati.

CR
Crash2422
02:09 03.06.2021.

Oce smisni hrt prenosit odlucujucu bar 😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije