Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRILJIRALA BRAĆA DUŠEBAJEV

Španjolska nadigrala Francusku u dvoboju za broncu

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
31.01.2021.
u 17:02

U dvoboju rukometnih titana Španjolci su imali sve konce igre u svojim rukama

Rukometa reprezentacija Španjolske osvojila je brončanu medalju na svjetskom prvenstvu u Egiptu nakon što je u susretu za broncu, koji su vodili hrvatski suci Gubica i Milošević, pobijedila Francusku s 35:29 (16:13).

U dvoboju rukometnih titana Španjolci su imali sve konce igre u svojim rukama. Krenuli su snažno i poveli sa 4:0, a potom su rivale cijelo vrijeme držali pod kontrolom.

U prvom dijelu susreta četiri su puta stekli prednost od pet golova (7:2, 11:6, 12:7 i 13:8).

Početkom drugog poluvremena malo su posustali, Francuska se spustila na pogodak zaostatka (16:15), no Španjolska je brzo pobjegla na +4 (20:16). U 42. minuti Španjolci su imali i šest golova viška (24:18), a osam minuta prije kraja i +7 (32:25). 

Španjolsku su do pobjede predvodila braća Alex Dušebajev s osam i Daniel Dušebajev sa šest golova, dok su kod Francuske najefikasniji bili Hugo Descat sa sedam, te Nicolas Tournat i Ludovic Fabregas sa po četiri gola.

Španjolcima je to četvrta medalja sa svjetskih prvenstva pri čemu druga bronca nakon što su treći bili 2011. godine, a imaju i dva zlata osvojena 2013. i 2005.

Komentara 1

SS
sokac sa drave
15:54 01.02.2021.

Velika pogreska spanjolskog trenera je bila sto je golmana na pocetku utakmice zamjenio sa Peresom de Vargasom.Corales je u svim utakmicama odlicno pocimao utakmicu a De Vargas bi ulazio po potrebi.De Vargasu nije krenulo a Corales je trunio na klupi i kada je usao nije bio taj.Protiv Francuske je Corales obranio sve i osvojena je bronza.To je spanjolsku kostalo zlata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije