Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUKLA ANEURIZMA

Legendarna jugoslavenska sportašica bori se za život: Preostaje da je Bog pogleda...

Svjetska rekorderka Vera Nikolic u Ozegovcima kod Pakraca
Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
1/3
30.01.2021.
u 20:26

- Reanimirana je i operirana. Spriječeno je dalje krvarenje i nalazi se u induciranoj komi - pojasnio je situaciju njezin sin Dejan Ćasić

Vera Nikolić-Ćasić, čuvena jugoslavenska atletičarka, nekadašnja svjetska rekorderka i dvostruka europska prvakinja na 800 metara, pretrpjela je moždani udar i nalazi u induciranoj komi, prenose srbijanski mediji. 

Pozlilo joj je u četvrtak u Kruševcu, hitno je prebačena u Beograd, a njezin sin Dejan Ćasić potvrdio je da je pukla aneurizma što je dovelo do srčanog zastoja. 

- Reanimirana je i operirana kod profesora Gorana Tasića u Neurokirurškoj klinici Kliničkog centra Srbije. Spriječeno je dalje krvarenje i nalazi se u induciranoj komi - pojasnio je situaciju Dejan Ćasić.

- Nije naviklo tijelo moje majke na pasivnost, ležanje, pa se u plućima pojavio tromb i ne može samostalno disati. Zbog embolije se nalazi na umjetnim plućima, mehaničkoj ventilaciji. Preostaje da je Bog pogleda pa da se digne - dodao je sin.

Vera Nikolić rođena je 1948. godine u Grabovici, a 1966. proglašena je najboljim sportašem Jugoslavije. Svjetski rekord na 800 metara držala je tri godine od 1968. do 1971. Svojedobno je bila član i Atletskog kluba Dinamo, pa je dio karijere provela i u Zagrebu.

Komentara 13

Avatar babinjak1984
babinjak1984
22:15 30.01.2021.

Bila je i u AK Dinamo Zagreb.Legenda,a ovi komentari su odraz kulture u Hrvata .

SE
Serdar222
13:35 31.01.2021.

Opet mi brišete komentare, a samo sam napisao da su neki alergični na slog ju, pa umjesto jugo pišu hugo. Kome to smeta?

PL
@ploto@
10:44 31.01.2021.

Živjela je u Zagrebu i trenirala u AK Dinamo pod palicom čuvenog trenera Lea Langa,sa kojim je postigla najveće rezultate pa i svjetski rekord.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije