Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE DAVISOVA KUPA Španjolska slavila u parovima

Španjolci poveli u Mar del Plati

22.11.2008.
u 21:01

Feliciano Lopez i Fernando Verdasco pobijedili su Davida Nalbandiana i Agustina Callerija 5-7, 7-5, 7-6(5), 6-3 i tako donijeli Španjolskoj prednost 2-1.

Dramatičan je bio drugi dan finala, a nakon njega su Španjolci došli samo korak do velike pobjede makar moraju ovaj finalni meč igrati bez najboljega svjetskog tenisača Rafaela Nadala.

Posljednjeg dana tako će Juan Martin del Potro imati težak ispit, jer će prvi izaći na teren i morat će zadržati svoju Argentinu u igri za naslov pobjednika.

Spektakularan je bio treći set igre parova, dionica koja je odlučivala o pobjedniku. Prije toga je argentinski dvojac dobio prvi set 7-5, a na identičan način su im Španjolci uzvratili u drugom setu.

U trećem su, pak, Lopez i Verdasco imali ogromnu prednost. Vodili su 5-1 uz dva breaka, ali su sve propustili i s manjkom samopouzdanja krenuli u tie-break.

Cijeli scenarij je, logično, gurnuo Nalbandiana i Callerija u prednost u trinaestom gemu, u kojem je domaćin imao ogromnih 5-1. No, španjolska kombinacija je tada nanizala šest poena zaredom, dobila tie-break 7-5 i povela 2-1 u setovima.

Posredstvom takvog trećeg seta Španjolci su i četvrti otvorili s boljom igrom, te su kod 5-2 imali servis i tri meč lopte. No, argentinski duet je krenuo po još jedan preokret. Spasili su sve meč lopte, došli do breaka za 3-5, ali nisu zadržali početni udarac i Španjolci su moglo početi slaviti.

Feliciano Lopez je tako i nakon drugog dana ponio epitet junaka ovog finala, budući je u petak s 3-1 pobijedio Del Potra, a u subotu je zajedno s Verdascom, također u četiri seta, slavio pobjedu u paru.

Davis Cup, finale:

Argentina - Španjolska 1-2

Nalbandian / Calleri - Verdasco / F. Lopez 7-5, 5-7, 6-7(5), 3-6

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije