Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SANDI ŠOLA Predsjednik HRS-a ogorčen tretmanom rukometa uoči najvećeg sportskog događaja u RH

Šola: Odlazim i ja, ali nakon SP-a

12.11.2008.
u 15:29

Četiri mjeseca nakon stupanja na dužnost 34-godišnji predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola suočio se s prvom krizom. Alfa i omega hrvatskog rukometa Zoran Gobac najavio je ostavke ako do Božića ne počne gradnja rukometnog doma na Sveticama.

- Savez je ogorčen i zbog RK Croatije osiguranja, nositelja hrvatskog rukometa, i zbog reprezentacije, perjanice hrvatskog sporta. Zagreb je godinama u europskom vrhu i bez njega nemamo reprezentaciju.

Recite mi gdje će se igrati utakmice Lige prvaka kad počne obnova Sportskog doma?

- Hoće li možda u Karlovcu? Slažem se, može se igrati u Areni, ali gdje će drugi klubovi, mlađe selekcije...

Sumnjaju u ostavke
Koga okrivljujete za tu situaciju?

- Teško mi je nekoga konkretno okriviti kad ne znam sve okolnosti. Još se nadam da obustavljanje projekta nije konačna odluka, nemamo ništa u formalnom obliku. Samo je rečeno da bi nekakav rukometni dom bio u sklopu Sportskog doma, u što ne vjerujem. Nije mi jasno, ako je izdana lokacijska dozvola za Svetice, napravljena građevinska, ako je na natječaju izabran izvođač radova i ako je prije rečeno da je novac osiguran, u čemu je onda problem? Možda u nama. Pa neka dođe netko drugi.

Neki sumnjaju u najavljene ostavke.

- Odgovorno tvrdim da nije riječ ni o kakvom blefu. Obećanja traju od 1996. Zar to nije tragedija i sramota?

Hoćete li i sami dati ostavku?

- Dobro ću razmisliti i vjerojatno ću slijediti ekipu s kojom sam došao. Ne mogu ostati sam, neću moći funkcionirati. Ostat ću do kraja SP-a, neću ostaviti nikoga na cjedilu jer bi to bila nacionalna sramota. Ali nakon toga ću se povući. Bez rukometnog doma ne možemo parirati zemljama koje ulažu puno više, ne možemo stvoriti nove generacije za europske i svjetske medalje. Želim im omogućiti najbolje uvjete za to, a moji rezultati vidjet će se za 10 godina.

Bez besplatnih ulaznica
Kriza je buknula dva mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva.

- Što se Saveza tiče, spektakl sutra može početi. Ostali su još detalji, tehnički pregledi dvorana. Može se dogoditi da neka od njih neće biti ušminkana do kraja, ali ona najzahtjevnija, Arena Zagreb, gotova je. Ne sumnjam da će i druge biti gotove. Samo nam teroristički čin može odnijeti organizacijski uspjeh.

Što kažu inspekcije?

- Zadovoljne su 95 posto. Svaka čast i gradovima i državi, u maksimalno kratkom roku obavljen je velik posao.

Navijače najviše zanima cijena ulaznica.

- Ne mogu to otkriti, ali besplatnih sigurno neće biti jer su ulaznice jedini prihod koji će Hrvatski rukometni savez imati. Sve drugo potrošili smo na organizaciju.

Koliki onda prihod očekujete?

- To ovisi i o državi. Vodimo borbu s ministrom financija Ivanom Šukerom. Svi znamo da je financijska situacija teška, ali mislim da bi nas trebalo snažnije podržati jer sami ne možemo iznijeti marketinški projekt. Rukometni SP prouzročio je najveći građevinski zahvat u hrvatskoj povijesti, ulaganje od 500 milijuna eura, i s tim se treba pohvaliti, tim prije jer su investicije već isplaćene. Cijele gradske četvrti niču uz dvorane, zemljište koje je vrijedilo dva eura po kvadratu, sada vrijedi 200 eura, u novim dvoranama će se otvoriti 500 do 600 novih radnih mjesta.

Ali to sve nije povezano s Hrvatskim rukometnim savezom.

- Nažalost, mi ćemo najmanje zaraditi i postoji opasnost da ćemo nakon svega možda biti i u minusu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije