Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oscar Pistorius

Slavni sportaš ubio svoju djevojku pa završio u zatvoru. Sud ga odbio pustiti

FILE PHOTO: Olympic and Paralympic track star Pistorius reacts as Judge Masipa delivers her verdict at the North Gauteng High Court in Pretoria
Foto: POOL New/REUTERS
1/4
31.03.2023.
u 17:00

Nekadašnji paraolimpijac zatražio je prijevremeni izlazak, ali do daljnjega ostaje iza rešetaka. Dobio je kaznu od 13 godina zatvora.

Bivša južnoafrička paraolimpijska zvijezda Oscar Pistorius (36), koji je prije deset godina ubio svoju partnericu, morat će ostati u zatvoru, jer mu Povjerenstvo za uvjetni otpust nije odobrilo puštanje. Pistorius je pucao i ubio Reevu Steenkamp u ranim jutarnjim satima 14. veljače 2013. Pucao je četiri puta kroz vrata kupaonice svoje strogo čuvane kuće u Pretoriji, tvrdeći da je svoju djevojku zamijenio za provalnika.

"Ne znam na temelju čega je zahtjev odbijen, samo smo obaviješteni da je odbijen i da će biti pregledan za godinu dana", rekla je za AFP Tania Koen, odvjetnica obitelji žrtve.

Tužitelji su bili drugačijeg mišljenja, smatrali su da je pucao u bijesu zbog ljubomore i dobio je kaznu od 13 godina zatvora. U sklopu svoje rehabilitacije Pistorius se prošle godine sastao s roditeljima žrtve, a oni su također dali svoje mišljenje komisiji. Roditelji Reeve Stennkamp, ​​žene koju je prije 10 godina ubio Pistorius, usprotivili su se zahtjevu za uvjetni otpust, rekla je ranije njihova odvjetnica Tanya Cohen.

Pistorius je šesterostruki osvajač zlata na Paraolimpijskim igrama, a ušao je u povijest kao prvi sportaš kojemu su amputirane obje noge, a koji je sudjelovao na Olimpijskim igrama. Trčao je na Igrama u Londonu 2012. koristeći proteze od karbonskih vlakana. Dok je bio beba, amputirane su mu obje noge ispod koljena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije