Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILD TVRDI

Slavnom Hrvatu 30 milijuna kuna zbog pogrešne dijagnoze? 'Nije istina, nije to još riješeno'

Ivan Klasnić
Foto: NDR Facebook
1/9
11.11.2020.
u 12:16

Proces protiv njemačkih liječnika za pogrešnu procjenu bolesti bubrega ovog se mjeseca privodi kraju

Čak dvanaest godina vodio je Ivan Klasnić sudski proces protiv dugogodišnjeg klupskog liječnika Werdera Götza Dimanskog (61), internistice Manju Guhe i internista Hermanna Holzhütera koji je u tijeku procesa preminuo.

Slučaj je sada došao do kraja i Klasniću bi navodno trebalo pripasti četiri milijuna eura (30,2 milijuna kuna) odštete za pogrešnu dijagnozu bolesti bubrega, piše Sport Bild. 

Prema pisanju internetskog izdanja uglednog njemačkog tjednika, stranke su već u srpnju bile pred nagodbom. Na upit njemačkih medija, viši državni sud u Bremenu odgovorio je da u navedenom slučaju nema više zakazanih ročišta. Do kraja studenoga slučaj bi se i konačno trebao privesti kraju.

Četiri milijuna eura odštete pokrit će se iz osiguranja optužene strane.

Klasnić je podigao tužbu protiv liječnika koji su prekasno dijagnosticirali bolest bubrega, a onda je i pogrešno tretirali, zbog čega je morao proći čak tri transplantacije bubrega. Bivši hrvatski reprezentativac još se ne želi izjašnjavati o ishodu slučaja dok ne bude i službeno gotov.

- Ne znam odakle to njima, kako da komentiram nešto što nije gotovo. Taj Bild uvijek svašta piše. Valjda su zvali na sud i ovi su im rekli da nema više termina da se sretnemo na sudu. To nije riješeno i ne znam kako su došli do svote, možda bude riješeno kroz par mjeseci, ali ovo je teška neistina - objasnio je ekskluzivno za 24 sata sam Ivan Klasnić.

Prvotno su, tvrdti u članku Bild, Klasnićevi odvjetnici tražili iznos veći od deset milijuna eura. Nakon usmene rasprave sudac Peter Lüttringhaus predložio je u rujnu 2018. isplatu u iznosu od tri milijuna eura u Klasnićevu korist. Ali do toga tada nije došlo već je naručeno novo medicinsko mišljenje koje se na kraju zbog zbunjujućih navoda nije moglo iskoristiti.

Klasnićev odvjetnik Matthias Teichner izjavio je za Bild:

– Nagodbena rasprava ide dalje.

Novinari Sport Bilda u zaključku navode:

– Ostaje nejasno je li sportski liječnik Dimanski morao prepoznati Klasnićevu bolest. Još 2017. godine sudski vještak iz Hannovera Arno Kerling nije utvrdio ozbiljne propuste Dimanskog. Unatoč tome, pokrajinski sud dao je na prvoj instanci Klasniću za pravo dodijelivši mu 100.000 eura za pretrpljenu bol. Sad je na stolu milijunski iznos i konačni kraj procesa nakon dvanaest godina čekanja.

Ključne riječi

Komentara 4

ST
Starotopoljanin
12:59 11.11.2020.

pa kakav je to novac za tri transplatacije,i izgubljenu nogometnu karijeru,gdje bi zaradio milijune,i imao svoje zdravlje sto je najbitnije u zivotu.ta treca transplatacija tko zna koliko ce biti uspijesna,i ako izgubi nedaj boze i taj bubreg opet muka na dijalizi.ja sam bio preko dvadeset godina transplatiran,i sada tri mjeseca nazalost,bubreg odkazao i sada sam na masini tko zna mozda do kraja zivota.zato taj novac ne vrijedi njegovog zdravlja.

Avatar manjejeviše
manjejeviše
12:45 11.11.2020.

Pa ovi su sporiji od HR pravosuđa ??

DU
Deleted user
21:27 11.11.2020.

Bog i Hrvati, ... ovo ostalo je sve k....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije