Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tenis

Škugor u finalu Basela, Pavić bez finala Beča

Franko Škugor
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
27.10.2018.
u 21:04

Legendarni 37-godišnji Federer će u nedjelju po 14. put zaigrati u finalu na turniru u svom rodnom gradu, dosada je osam puta slavio.

Hrvatski tenisač Franko Škugor se s Britancem Dominicom Inglotom plasirao u finale parova na ATP turniru u Baselu, dok je Mate Pavić s Austrijancem Oliverom Marachom zaustavljen u polufinalu Beča.

Škugor i Inglot su u polufinalu Basela nadigrali Čileanca Julija Peraltu i Argentinca Horacija Zeballosa sa 5:7, 6:3, 10:6, a do trećeg ovogodišnjeg naslova pokušat će doći protiv braće Alexandera i Mische Zvereva koji su u drugom polufinalu nadigrali Indijca Divija Sharana i Novozelanđanina Artema Sitaka sa 6:1, 6:3.

Pavić i Marach nisu uspjeli doći do svog 10. zajedničkog finala u 2018. godini, njih su u polufinalu pobijedili Amerikanac Mike Bryan i Francuz Edouard Roger-Vasselin sa 6:4, 6:7 (2), 10:7.

Federer protiv Copila za naslov u Baselu

U finalu ATP turnira tenisača u Baselu igrat će Švicarac Roger Federer i Rumunj Marius Copil. Copil, trenutačno 93. igrač svijeta, je u prvom polufinalu iznenadio Nijemca Alexandera Zvereva svladavši ga sa 6:3, 6:7 (6), 6:4, dok je potom Federer sa 6:1, 6:4 svladao Rusa Danila Medvedeva.

Za 28-godišnjeg Rumunja ovo je najbolji tjedan u karijeri, iz kvalifikacija je stigao do svog drugog finala, a na putu do završnice je ostvario prve dvije pobjede protiv igrača koji se nalaze među 10 najboljih na ATP ljestvici. U 2. kolu nadigrao je Marina Čilića, šestog s ATP ljestvice, da bi u polufinalu "skinuo" i trenutačno petog igrača svijeta Zvereva. Jedini dosadašnji nastup u finalu nekog ATP turnira Copil je imao početkom ove godine kada je u završnici Sofije izgubio od Bošnjaka Mirze Bašića.

Legendarni 37-godišnji Federer će u nedjelju po 14. put zaigrati u finalu na turniru u svom rodnom gradu, dosada je osam puta slavio, a pet puta gubio u završnom dvoboju. Federeru će ovo biti 151. nastup u finalu nekog ATP turnira, a dosada je osvojio 98 trofeja, od toga tri ove godine nakon Australian Opena, Rotterdama i Stuttgarta.

U Beču u finalu Nishikori - Anderson

U finalu ATP turnira tenisača u Beču igrat će Japanac Kei Nishikori i Južnoafrikanac Kevin Anderson. Nishikori je u prvom polufinalu nadigrao Kazahstanca Mihaila Kukuškina sa 6:4, 6:3, dok je Anderson potom nadigrao Španjolca Fernanda Verdasca sa 6:3, 3:6, 6:4.

Za 28-godišnjeg Japanca ovo će biti 25. finale u karijeri, a u nedjelju će pokušati stići do 12. naslova. Nishikori je posljednji turnir osvojio još u veljači 2016. godine u Memphisu, a nakon toga je izgubio osam finala zaredom uključujući i Monte Carlo te Tokio ove godine. Prolaskom u finale Beča Nishikori je preskočio Johna Isnera te se sada nalazi na devetom mjestu ljestvice najboljih igrača prema rezultatima ostvarenima u ovoj kalendarskoj godini.

Finalist ovogodišnjeg Wimbledona, 32-godišnji Anderson dosada je osvojio samo četiri turnira uz 13 poraza u finalima, a uspjehom protiv Nishikorija postao bi šesti igrač koji je osigurao nastup na ATP Finalu koji će se igrati u Londonu od 11. do 18. studenoga.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije