Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Škugor se odlučio za Bornu jer 'se malo bolje snalazi u bržim uvjetima'

Franko Škugor
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
17.11.2019.
u 19:38

Najgore je prije meča kada postoji mala nervoza, no sve nestane kada se izađe na teren - rekao je Gojo

Borna Gojo, 21-godišnji debitant u hrvatskoj teniskoj reprezentaciji, osjetio je 'uzbuđenje i ponos' kada mu je u subotu navečer izbornik Franko Škugor priopćio odluku da će upravo on biti igrač koji će sudjelovati u pokušaju obrane naslova Davisova kupa.

Za momka s američkog sveučilišta, koji je prije tri mjeseca postao profesionalni igrač, to je velika prilika ali i odgovornost. U ponedjeljak popodne će prvi zakoračiti na teren Caja Mágice na jugu Madrida, najvjerojatnije protiv Andreja Rubljova, 23. igrača svijeta prema ATP ljestvici.

- Najgore je prije meča kada postoji mala nervoza, no sve nestane kada se izađe na teren - rekao je Gojo na konferenciji za medije u Madridu.

- Nadam se da ću za Hrvatsku i momke odigrati dobar meč. Dat ću sve od sebe - napomenuo je. Od srijede se u Madridu pripremao s ostalim reprezentativcima, a sve do subote navečer nije se znalo hoće li on ili 22-godišnji Nino Serdarušić zamijeniti ozlijeđenog Marina Čilića.

- Bila je dvojba između Borne Goje i Nina Serdarušića za drugi pojedinačni meč, a odlučili smo se za Bornu jer se malo bolje snalazi u bržim uvjetima - rekao je izbornik Franko Škugor u nedjelju ujutro.

- Znamo da je ovdje nešto veća nadmorska visina pa smo imali dojam da njemu uvjeti malo više odgovaraju nego Ninu. To je bio jedini razlog zašto smo tako odlučili - dodao je.

Pod Škugorovim vodstvom će Borna Ćorić, Borna Gojo, Ivan Dodig, Mate Pavić i Nikola Mektić igrati u ponedjeljak protiv Rusije, a u srijedu protiv domaćina Španjolske. Hrvatska brani naslov Davis Cupa osvojen lani u Francuskoj.

Gojo kaže da je čitav tjedan dobra atmosfera na treninzima. Igrači se međusobno šale i u pozitivnom ozračju iščekuju prvi meč protiv Rusije.Gojo će izaći na teren u 16 sati a vjeruje da će ondje iskoristiti svoje jače strane „servis i forehand“. Premda je njegov protivnik veliki favorit na papiru, mladi hrvatski tenisač razmišlja samo o pobjedi.

- U Davisovu kupu se mogu dogoditi iznenađenja. Nadam se dobrom meču - poručio je.

Nakon njega će na teren izaći najbolje rangirani igrači dviju reprezentacija Borna Ćorić (28. na ATP ljestvici) i Karen Hačanov (17.) Poslije slijedi završni meč u parovima.

Komentara 3

ČE
četverac
21:45 17.11.2019.

Nordovest, zašto se igramo zagonetki? Reci na koga misliš. Borna Gojo sigurno nije predvodio pobunu a igrat će. A znaš zbog čega? Zato što je u pripremnom susretu bio bolji od Serdarušića. Ovakvim komentarima kao što je tvoj samo produbljujemo razmirice. Ja mislim da su igrači i Savez bili u najmanju ruku nekorektni prema Krajanu, ali želim reprezentaciji da opet bude najbolja. Eto tako...

Avatar southman
southman
07:57 18.11.2019.

Slijedi teško razmontiranje ! Biće bolje dogodine.

NO
Nordovest
20:20 17.11.2019.

Ma dajte prestanite pisati ovakve gluposti. Zna se koja grupa igrača i odakle je napravila pobunu, i isto tako zna se tko će onda igrati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije