Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Derbi u Pyongyangu

Sjeverna i Južna Koreja igrali bez gledatelja, nije bilo ni TV prijenosa

Kim Jong Un
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
16.10.2019.
u 00:24

Stadion Kim Il Sung u Pyongyangu bio je sablasno prazan jer Sjevernokorejci nisu dopustili ulaz gledateljima, a nije bilo ni TV signala iako su domaćini obećali "uskoro distribuirati DVD sa snimkom utakmice"

Sjeverna i Južna Koreja odigrali su bez golova u kvalifikacijama za SP 2022, a u prvoj utakmici ovih dviju reprezentacija nakon 30 godina u Sjevernoj Koreji osim golova, nije bilo ni gledatelja, a niti izravnog TV prijenosa.  

Stadion Kim Il Sung u Pyongyangu bio je sablasno prazan jer Sjevernokorejci nisu dopustili ulaz gledateljima, a nije bilo ni TV signala iako su domaćini obećali "uskoro distribuirati DVD sa snimkom utakmice". 

Na stadionu je ipak puštena himna i vijorila se zastava Južne Koreje, a upravo je himna i zastava bila rezultat dosadašnjeg spora i razlog zašto je Sjeverna Koreja u dvije službene utakmice s južnim susjedom u kojima je bila domaćin nije igrala u Pyongyangu nego u Šangaju.

Također, prošli puta kada su se dvije Koreje susrele u azijskim kvalifikacijama u Seulu prije deset godina gosti su optužili domaćina da su "otrovali hranu njihovim nogometašima". 

Inače, utakmicu u Pyongyangu je uživo pratio i predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza Gianni Infantino, koji je bio jako razočaran činjenicom da nije bilo gledatelja na stadionu. 

- Stvarno samo iznenađeni činjenicom da ipak nisu pripušteni gledatelji iako samo imali najavu da će to biti učinjeno. Također, u zadnji trenutak su otkazali i TV signal s utakmice, dok velikom broju inozemnih novinara nisu odobrene vize za ulazak u Sjevernu Koreju -kazao je Infantino. 

Sjevernokorejski državni mediji uopće nisu izvijestili o utakmici, a južnokorejskim novinarima je blokirana komunikacija sa stadiona.

Također, iako je udaljenost između dva glavna korejska grada vrlo malena, Korejci su na utakmicu putovali puno dužim putem preko Pekinga. 

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zagi101
09:37 16.10.2019.

mali debeli hitler još samo da pusti brčiće. razlike između komunizma i nacizma nikakve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije