Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON OZLJEDE

Sjajne vijesti: Hrvatski kapetan konačno se vraća na teren!

Domagoj Duvnjak
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/5
11.10.2018.
u 16:25

– Drago mi je da se Domagoj Duvnjak vraća u reprezentaciju. Veselim se što će nakon devet mjeseci opet s nama biti naš kapetan i lider reprezentacije – rekao je zadovoljno Červar.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupit će se 22. listopada u Zagrebu odakle kreće u Osijek gdje će tri dana kasnije odigrati prvu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine. Prvi nam je suparnik Švicarska, a tri dana kasnije, 28. listopada, gostujemo u Belgiji. Lino Červar, izbornik Hrvatske, pohvalio se prvo sjajnom viješću.

U Červarovoj viziji bio je lider

– Drago mi je da se Domagoj Duvnjak vraća u reprezentaciju. Veselim se što će nakon devet mjeseci opet s nama biti naš kapetan i lider reprezentacije – rekao je zadovoljno Červar.

Domagoj Duvnjak ozlijedio se u siječnju ove godine na prvoj utakmici Europskog prvenstva protiv Srbije. Propustio je prijateljske utakmice sa Švedskom te kvalifikacijske susrete protiv Makedonije za plasman na Svjetsko prvenstvo. Bez obzira na to što je, dok smo igrali protiv Makedonije, već igrao za Kiel, Červar nije htio ništa riskirati.

– Mogu se pohvaliti da sam mu bio prvi izbornik koji ga je uveo u hrvatsku reprezentaciju. Imao je samo 19 godina kada sam ga vodio na Svjetsko prvenstvo u Njemačku 2007. godine – rekao je Červar.
Na svojem prvom velikom rukometnom natjecanju Duvnjak je odigrao 16 minuta u susretu za peto mjesto i postigao je jedan pogodak. Duvnjak je u Červarovoj viziji bio igrač koji će u određenom trenutku preuzeti lidersko mjesto Ivana Balića. Ispalo je da su Duvnjak i Balić igrali zajedno sve do 2012. godine. A te godine Hrvatska je osvojila dvije bronce, na Europskom prvenstvu u Srbiji te na Igrama u Londonu. Izbornik je bio Slavko Goluža koji je u svojem mandatu više forsirao mlađeg Duvnjaka s kojim je počinjao utakmice.

Đakovčanin Duvnjak u reprezentaciji je od 2007. godine i iza sebe ima nastupe na šest svjetskih i europskih prvenstava, a bio je sudionik Olimpijskih igara u Pekingu, Londonu i Riju. U svojoj riznici ima sedam medalja s velikih rukometnih natjecanja, ali nijedno zlato. U tridesetoj godini još ne razmišlja o kraju karijere, a ako je netko zaslužio oprostiti se sa zlatom, onda je to upravo Domagoj. Prva prilika bit će Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2019. godine. I to tamo gdje je prije 12 godina počela njegova sjajna reprezentativna priča.

– Svoj veliki potencijal nagovijestio je na Europskom prvenstvu do 18 godina kada je Hrvatska u Estoniji osvojila zlato 2006. godine – rekao je Vladimir Canjuga, trener koji ga je kao izbornik vodio u mlađim dobnim kategorijama. Zanimljivo je da Duvnjak nije jedan od onih koji će u karijeri svake godine mijenjati klub.

Želi uključiti mlađe igrače

Ozbiljan rukomet igrao je u Zagrebu, Hamburgu i Kielu. I to je to. S Hamburgom je osvojio Ligu prvaka 2013. godine.

– Plasman na EP-u 2020. drugi nam je najvažniji zadatak ove godine koji želimo apsolvirati. Vrlo brzo izaći ćemo s 18 igrača koji će konkurirati za ova dva kvalifikacijska meča. Imam namjeru uključiti mlade igrače. Ivan Martinović najbolji je strijelac svojeg Gummersbacha. Nameću se Vida, Šipić i Mandić koji sjajno igraju u svojim klubovima. Oni imaju želju za afirmacijom i uvjeren sam da je jak potez dati im priliku – zaključio je Červar.

>> Pogledajte konfenciju za medije hrvatske rukometne reprezentacije

Komentara 1

Avatar southman
southman
18:26 11.10.2018.

Odlična vijest !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije