Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGUBILI U CRNOJ GORI

Červar otkrio što ga je posebno naljutilo: Nismo rukometna velesila

Hrvatska rukometna reprezentacija
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
15.06.2018.
u 08:54

Za sada je izvjesno da će Hrvatska, zbog blizine, igrati u skupini u Münchenu Ako prođemo u drugi krug, onda se selimo u Köln.

Rukometaši Hrvatske izborili su plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine u siječnju igrati u Njemačkoj i Danskoj. Plasman na 13. uzastopno Svjetsko prvenstvo izborili smo u dodatnim kvalifikacijama protiv Crne Gore. Nakon što smo u Osijeku pobijedili sa 32:19, sinoć smo u Podgorici izgubili sa 30:31 i to pogotkom domaćina iz poklonjenog sedmerca.

- Dobro, nema veze taj poraz. Ono što me više naljutilo bio je pristup. Nismo ni izbliza igrali kao prvoj utakmicu u Osijeku. Pa u prvom smo susretu primili ukupno 19 pogodaka, a sinoć samo 18 u prvom poluvremenu. Nisam ljutit, ali ne volim poraze. Trebali smo manje pričati, a više igrati – rekao je Lino Červar, izbornik Hrvatske.

Bez obzira na neke sitne promjene u rosteru, nismo dobro izgledali u prvom poluvremenu. Crnogorci su u jednom trenutku poveli sa šest razlike.

Hrvatska rukometna reprezentacija
1/12

Pokvarili smo dojam

- Ne, nije bilo straha da ćemo ispustiti plus 13 iz prvog susreta. Mi smo jednostavno previše griješili u napadu, igrali smo slabo u obrani, a njima je svaki šut ulazio u našu mrežu. Mi smo počeli utakmicu kao da će se Crnogorci sami predati nakon minus 13, a oni su odigrali hrabru utakmicu. Mi smo igrali kao da smo rukometna velesila, a to još nismo. I zato je ovaj poraz dobro došao da dečki vide da nisu svemogući. Žao mi je što smo pokvarili sjajan dojam iz Osijeka i da smo igrali upola kao u prvoj utakmici, mi bi smo dobili bez problema i u uzvratu – rekao je Červar.

Zanimljivo je da dvorana Verde, koja prima tek 2100 gledatelja, nije bila ispunjena. Kažu domaćini da bi sigurno bila puna dvorana da se igralo u Nikšiću ili Baru.

- Dobro je da smo došli s velikom prednošću. Jer, da smo došli s nekakvom manjom, sigurno bi i zanimanje navijača bilo veće, sigurno bi i atmosfera bila puno bolja. Ovako, ispalo je super. Ostvarili smo glavni cilj ove sezone. Sada s jednom pomlađenom reprezentacijom idemo na Mediteranske igre. U listopadu nas čekaju kvalifikacije za Europsko prvenstvo, a onda u prosincu pripreme za SP – zaključio je Červar.

Zlatko Horvat bio je naš najefikasniji igrač.

Ždrijeb je u Danskoj

- Nije dobro da odigramo jednu odličnu utakmicu, a onda jednu slabu. Tako je bilo i na gostovanju u Švedskoj, a eto ponovilo se i protiv Crnogoraca. Jako smo loše ušli u utakmicu i dozvolili smo domaćinu da se razigra i da odjednom dobije veliko samopouzdanje. Ne, nije bilo panike ni kada su vodili s pet, šest razlike. Znali smo da tako loše ne možemo odigrati i drugo poluvrijeme. Šteta, imali smo pobjedu u džepu i bilo bi puno bolje da smo ovu sezonu završili pobjedom, a ne porazom – rekao je Horvat.

Veliku minutažu sinoć je dobio Halil Jaganjac.

- Za mene je ovo neprocjenjivo iskustvo. Iznenadio sam se koliko sam puno igrao. Zadovoljan sam svojom igrom i znam da ću iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje. Malo mi se bilo teško priviknuti na drugačiji stil igre koji se igra u reprezentaciji u odnosu na moj klub, Metalurg – rekao je Jaganjac.

Ždrijeb skupina za SP bit će krajem mjeseca u danskom Kopenhagenu.

Za sada je izvjesno da će Hrvatska, zbog blizine, igrati u skupini u Münchenu Ako prođemo u drugi krug, onda se selimo u Köln.

Komentara 6

Avatar Oneill
Oneill
09:10 15.06.2018.

To je sramota vama vjerujemo i volimo a vi nama svakoj drugoj tekmi ovako samo dalje tako bravo.

SA
sasavt
09:36 15.06.2018.

čista zajebancija, kak mozes nekog pobijedit 10 razlike i sutra izgubit ???

IV
ivan968
10:31 15.06.2018.

s ovakvim golmanima tesko da mozemo u top pet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije