Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI NOGOMET

Sjajna serija Aston Ville prekinuta u ključnom trenutku; Milan jedva spasio živu glavu

Premier League - Aston Villa v Sheffield United
Foto: MOLLY DARLINGTON/REUTERS
1/5
22.12.2023.
u 23:58

Tri gostujuća boda dohvatio je i Lazio porazivši Empoli sa 2-0. Genoa je do pete pobjede sezone stigla preokretom u drugom dijelu porazivši Sassuolo sa 2-1. Fiorentina je protiv Monze pobijedila sa 1-0.

Nogometaši Aston Ville propustili su barem privremeno preuzeti vrh ljestvice Premier lige nakon što su u susretu 18. kola engleskog prvenstva na svom terenu odigrali 1-1 protiv Sheffield Uniteda. Međutim, momčad iz Birminghama može biti sretna i s jednim bodom jer jer remi protiv, do ovog kola posljednje momčadi Premier lige, izborila golom u osmoj minuti sudačke nadoknade.

"Fenjeraš" Premier lige umalo je šokirao jedno od najugodnijih iznenađenja ove sezone u engleskom prvenstvu. No, Villa se izvukla duboko u sudačkoj nadoknadi produživši niz bez poraza na sedam kola. Gosti su poveli u 87. minuti golom Camerona Archera. Kada se već činilo kako će Sheffield upisati tek treću pobjedu ove sezone i prekinuti Villinu sjajnu seriju, Nicolo Zaniolo je u osmoj minuti nadoknade izjednačio na 1-1.

GALERIJA Fantastičan okršaj Borussije i PSG-a na Westfalenu! (1-1) Parižani i Nijemci idu u osminu finala

Premier League - Aston Villa v Sheffield United
1/26

Aston Villa je pobjedom mogla preuzeti vrh ljestvice, no s jednim bodom se probila na drugu poziciju. Arsenal i dalje vodi sa 39 bodova, koliko ima i Aston Villa, ali uz slabiju razliku pogodaka. Treći je Liverpool s bodom manje. Sheffield United je napredovao na 19. mjesto s devet bodova, ali je i dalje u zoni ispadanja. Sada je "fenjer" preuzeo Burnley s osam bodova.

Serie A

Nogometaši Milana remizirali su 2-2 na gostovanju kod posljednje momčadi Serie A, Salernitane u susretu 17. kola talijanskog prvenstva. Nogometaši Milana napravili su pogrešan korak u borbi za naslov prvaka. Na gostovanju kod "fenjeraša" Salernitane odigrali su 2-2 ispustivši dva važna boda u lovu na vodeći dvojac Inter i Juventus.

Dobro je počelo za goste, Fikayo Tomori je u 17. minuti doveo "Rossonere" u vodstvo. Međutim, domaćin je u nastavku susreta okrenuo rezultat golovima Federica Fazija (42) i Antonia Candreve (63). Milan je spasio Luka Jović pogodivši u 90. minuti za 2-2. Za domaći sastav je cijeli susret odigrao Domagoj Bradarić.

VEZANI ČLANCI:

U preostla tri večerašnja susreta slavili su gosti. Fiorentina je protiv Monze pobijedila sa 1-0, a gol odluke zabio je Lucas Beltran u sedmoj minuti. Josip Brekalo nije nastupio za "Viole", baš kao niti Mirko Marić za Monzu.

Genoa je do pete pobjede sezone stigla preokretom u drugom dijelu porazivši Sassuolo sa 2-1. Sassuolo je poveo u 28. minuti golom Andreje Pinamontija, a izjednačio je Albert Gudmundsson u 64. minuti iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Martin Erlić igrajući rukom. Pobjedu gostima donio je Caleb Ekuban u 87. minuti. Kod domaćina je cijeli susret odigrao Erlić, dok je Milan Badelj za goste igrao do 74. minute.

VEZANI ČLANCI:

Tri gostujuća boda dohvatio je i Lazio porazivši Empoli sa 2-0. Strijelci su bili Matteo Guendouzi (9) i Mattia Zaccagni (67). Toma Bašić nije nastupio za goste.

Na ljestvici vodi Inter sa 41 bodom, Juventus na drugom mjestu ima 37 bodova, dok je treći Milan sa 33 boda. Lazio drži devetu poziciju sa 24 boda, dok je Genoa na 14. mjestu sa 19 bodova. Salernitana je posljednja s devet bodova.

VIDEO Mislav Oršić sve bliže povratku: Vratio se treninzima na Maksimiru i vraća se u formu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije