Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BERLIN

Sjajan pothvat Matee Parlov na prvom maratonu u životu

Matea Parlov
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
17.09.2018.
u 07:32

Matea je u Berlinu na cilj stigla kao peta Europljanka.

Matea Parlov osvojila je 21. mjesto na berlinskom maratonu u vremenu 2:38,05. Ništa ne bi bilo čudno da to nije treći rezultat svih vremena u Hrvatskoj, te da je Mateji to bio prvi istrčani maraton u životu. Brže do nje trčale su samo hrvatska rekorderka Lisa Nemec i Bojana Bjeljac.

- Nije mi bilo teško za prvi put. Imala sam jednu krizu na 26. kilometru, ali kako se približavao cilj tako mi je bilo sve lakše. Ovo je norma za Igre u Tokiju 2020. godine, ali normu moram barem još jednom potvrditi u 2019. godini. Vjerujem da mogu još brže trčati - rekla je Matea Parlov koju trenira Slavko Petrović.

Inače, Matea je u Berlinu na cilj stigla kao peta Europljanka. 

Matea Parlov
1/12
Ključne riječi

Komentara 3

SA
SI aka SI
08:52 17.09.2018.

odličan rezultat, pogotovo jer je riječ o maratonskom debiju. Nagodinu kad će se potvrđivati norme za OI, bit će zanimljivo, jer se vraća i Lisa Nemec, do suspenzije uvjerljivo najbolja hrvatska maratonka. Usput je Kipchoge otčao savršen maraton i skinuo svjetski rekord za minutu i osamnaest sekundi (najveće vremensko obaranje prethodnog unazad 50 godina). Tim prije što su ga i zečevi napustili na 25 km, od početka ga niti jedan drugi maratonac nije ni pokušao pratiti, tako da je doslovno trčao sam protiv sata. Kad se već priča o vanstadionskoj atletici, prošli vikend je Nikolina Šustić postala svjetska prvakinja na 100 km, a ženska reprezentacija osvojila ekipnu broncu na istom natjecanju. Koje je održano u Svetom Martinu, ali ignorirano od bilo kojeg medija, premda je riječ o svjetskom prvenstvu na kojem su nastupili natjecatelji iz 40+ zemalja.

Avatar dkoor
dkoor
10:06 17.09.2018.

Svaka cast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije