Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarka

Šibenka ostala bez domaćinstva, turnir ABA 2 lige prebačen u Široki Brijeg

Zagreb: Košarkaški Klub Dinamo u 7. kolu FAVBET Premijer lige pobijedio Šibenku
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
1/3
23.11.2023.
u 16:58

Ovakvo naprasno oduzimanje organizacije turnira bez konkretnih razloga i razgovora s Klubom smatramo izuzetno neprofesionalnim i nesportskim od strane vodstva lige, te lošim za promociju lige i košarke- priopćili su iz šibenskog kluba

Uz šturo objašnjenje kako se turnir neće održati u Šibeniku zbog tehničkih organizacijskih razloga GKK Šibenka dobila je u utorak odluku vodstvo NLB ABA2 lige o prebacivanju domaćinstva 3. turnira lige iz Šibenika u Široki Brijeg.

- Ulaskom u NLB ABA2 ligu s GKK Šibenkom je dogovorena organizacija turnira te smo od tog trenutka sa svojim partnerima započeli poduzimati potrebne radnje i ulagati sredstva kako bi turnir organizirali na visokom nivou, osigurali najbolje uvjete za trening i odigravanje utakmica te što bolje ugostili sve sudionike. Ovakvo naprasno oduzimanje organizacije turnira bez konkretnih razloga i razgovora s Klubom smatramo izuzetno neprofesionalnim i nesportskim od strane vodstva lige, te lošim za promociju lige i košarke- priopćili su iz šibenskog kluba.

 

Kako je pretplata za sezonu 2023./24. uključivala i ulaz na sve utakmice ovog turnira, GKK Šibenka će pretplatnike obavijestiti o načinima obeštećenja. Podsjetimo, Šibenka je trebala biti domaćin 6. i 7 kola ABA 2 lige na Baldekinu od 18. do 22. prosinca.

Ključne riječi

Komentara 1

GO
Gof33
08:29 24.11.2023.

ABA Liga nije HR ideja ili zasluga. Dapače, ona je isključivo korist srbskim klubovima koji imaju daleko veće mogućnosti. Da bi se mogli pokušati nositi s protivnicima, a i da pojedinci nešto zarade, HR klubovi dovode preveliki broj stranaca manje kvalitete nego što naši dečki imaju talenta i potencijala, (sjetimo se nekadašnjih svjetskih igrača Cibone, Splita (Jugoplastike), Zadra, Šibenke i td.) i s time zatvaraju put domaćima. Pobjeda u ABA ligi ne znači ništa jer te ne vodi u evropska takmičenja. Bolje je iz ABA lige istupiti još jučer i koncentrirati se na razvoj vlastite košarke i igrača. Talenta ima i biti će ga a upornim i kvalitetnim radom doći će rezultati a s njima i kvalitetni sponzori i dobri kupci. To je privatna liga s privatnim jasnim interesima kojima razvoj HR košarke i talenata niti treba niti što znači. HR klubovi su im samo jači treninzi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije