Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OVO JE RAZOČARAVAJUĆE'

Serena napala Đokovića: Bi li tako pričao da imaš kćer?!

Novak Đoković
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
23.03.2016.
u 10:08

'Da imam kćer i sina i da oboje igraju tenis, ne bi mi palo napamet reći da sin zaslužuje više jer je muško.'

Novak Đoković je nakon osvajanja Indian Wallesa poručio je da bi tenisači trebali zarađivati više od tenisačica, a uslijedile su brojne reakcije. Bez dlake na jeziku bila je Serena Williams.

– Ovo me razočaralo. Da imam kćer i sina i da oboje igraju tenis, ne bi mi palo napamet reći da sin zaslužuje više jer je muško. Igram tenis od druge godine i bilo bi mi šokantno reći kćeri da zaslužuje manje od sina. Novak ima pravo na svoje mišljenje, ali zanima me bi li kćeri rekao da zaslužuje manje samo zato što je žensko – kazala je najbolja tenisačica svijeta.

Rasprava se povela nakon što je direktor Indian Wellsu Raymond Moore rekao da se tenisačice "svake večeru trebaju kleknuti i zahvaliti Bogu što su se Roger Federer i Rafael Nadal rodili jer su popularizirali ovaj sport".

Đoković je rekao da to "nije politički korektna" izjava, a onda se osvrnuo na jednake nagradne fondove u muškoj i ženskoj konkurenciji na turnirima.

– Brojke pokazuju da više gledatelja prati muške teniske mečeve. Mislim da je to jedan od razloga zbog kojih bismo trebali biti više nagrađeni. Postoje podaci o tome tko privlači više pozornosti, gledatelja, tko prodajte više karata i takve stvari... Na osnovu toga sredstva bi trebala biti pravedno raspoređena.

Ipak, kad su se pojavile kritike, Đoković se ispravio. Morao je, ionako nema naklonost navijača kad igra na najvećim turnirima.

– Zajedno se moramo boriti za bolje uvjete. Moj stav je da sve tenisačice i tenisači trebaju biti ravnopravno nagrađeni za svoj trud. Tenis mi je da mogućnost da pomognem drugima, ispričava se onima koji su me razumjeli na drukčiji način – napisao je na svom Facebook profilu Đoković.

>> Đoković: Tenisači zaslužuju više novca od tenisačica

 

Komentara 15

IV
ivanjoksimovic
10:34 23.03.2016.

Smesno. Ako citate strane medije, publika je definitivno stala na Novakovu stranu, cak i u anketi BBCa koji je celu pricu i zakuvao. Sta je tu cudno. Djokovic je rekao da svi treba da budu placeni jednako zadlugama. Cestitao jee WTA na tome za sta su se izborili, i izrazio misljenje da i ATP treba da uradi isto, da se udruzi i trazi vise. Leo Nesi je placen 90 puta vise od najplacenije zene u fudbalu. Ali, Leo Mesi je i bar 200 puta gledaniji i donosi novca od iste te zene. Zasto bi tenis bio izuzetak. Cak, sta vise, ta zena na terenu provodi 90 minuta, dakle isto kao Leo, dok u tenisu na GS turnirima Serena provede najvise 3 seta, dok Djokovic provodi i do 5. Teniseri na terenu nekad probedu i po 5-6 sati (cuvena finala Nadala i Novaka), dok teniserke u najgorem slucaju provedu do 2ipo. Na stranu cak price i o novcu koje zapravo i jesu najvaznije a muskarci imaju i vece i jace sponzore i pridaju bise i TV prava i ulaznica. Ali sta je sa kvalitetom? U muskom tenisu, kvaliteta ima i u top 50 (Coric, Zverev, Kirgios ...) dok u zenskom kvalitetne igre nema cak ni u top20, mozda cak ni u top 10. Top 5 je jedino sto se gleda.

DH
dalibor.hren
14:39 23.03.2016.

Činjenica je da i jedni i drugi zarađuju nekoliko stotina puta previše!

MA
majeltomoguce
10:41 23.03.2016.

Da li je ravnopravnost spolova kada muškarci igraju na 5 dobivenih setova, a žene na 3 na Gran Slam turnirima za isti novac??? Dokaz koliko su žene diskriminirane i za što se zapravo bore - bore se za superiornost nad muškarcima! A da ne govorimo o slobodi tržišta i o tome da li netko prodaje više ulaznica za muški ili ženski sport.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije