Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tenis

Senzacija u Umagu, na turnir dolazi prvi tenisač svijeta

storyeditor/2024-03-07/PXL_051221_90991239.jpg
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/2
08.03.2024.
u 18:14

Mečevi glavnog ždrijeba započet će u nedjelju 21. srpnja, a finale će se igrati u subotu 27. srpnja

Peti tenisač svijeta Rus Andrej Rubljov potvrdio je nastup na ovogodišnjem, 34. izdanju Plava Laguna Croatia Opena u umaškom Stella Marisu, gdje je prije nešto manje od sedam godina potpuno neočekivano osvojio svoj prvi ATP naslov. Mečevi glavnog ždrijeba započet će u nedjelju 21. srpnja, a finale će biti odigran u subotu 27. srpnja, istog dana kad će u pariškom Roland Garrosu započeti olimpijski turnir. Za 26-godišnjeg Rusa ovo će biti peti nastup u Umagu, u kojem je debitirao 2015. s pozivnicom za glavni turnir.

– Andrej je jedan od najpopularnijih tenisača na Touru. Teško je jedino reći vole li ga više navijači ili kolege iz teniskog svijeta, ali ono zbog čega je osvojio simpatije diljem svijeta definitivno su njegova karizma i temperament – rekao je direktor turnira Tomislav Poljak.

Rubljov je nakon naslova u Umagu osvojio još 14 trofeja na ATP Touru, a svakako najvažniji među njima je prošlogodišnji osvojen na turniru Masters 1000 serije u Monte Carlu. Uz to ima naslov pobjednika Davis Cupa iz 2021., kad je Rusija u madridskom finalu nadigrala Hrvatsku (2:0), a iste je godine osvojio i zlatno olimpijsko odličje na Igrama u Tokiju, igrajući u konkurenciji mješovitih parova s Anastasjom Pavljučenkovom.

 

– Danas, kada imamo Rubljova kao 'top 5' igrača svijeta ponovno u Umagu, dobivamo još jednu potvrdu važnosti prepoznavanja mladih zvijezda u nastajanju. Tim smo receptom u Umag doveli i primjerice Alcaraza, Sinnera ili Auger-Aliassimea i od te formule zasigurno nećemo odustati – istaknuo je Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune. 

Komentara 2

KA
kaoisvidrugi
00:27 09.03.2024.

OK. Kad dolazi Novak Đoković? Piše u naslovu prvi tenisač svijeta. Rus je tek peti..

Avatar Moodleen
Moodleen
19:07 08.03.2024.

U "hrvatskoj" Istri ne može nastupati Thompson, ali rus, "prvi" tenisač, pardon, teniser, on može? A kaj je sa džokonjičem, bu i on došel u "hrvatsku"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije