Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAJOLI DOBILA OTKAZ

Otišla je najdugovječnija i najneuspješnija trenerica, naslijedio ju je brat hrvatskog nogometaša

Rijeka: Billie Jean King Cup teniski turnir, dvoboj tenisačica Hrvatske i Njemačke, Marčink/Niemeier
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/6
08.03.2024.
u 08:00

Velika mi je čast što mi je Hrvatski teniski savez ukazao povjerenje i dao mi mogućnost da vodim reprezentaciju u Billie Jean King Cupu. To je velika obaveza, ali istovremeno i izazov – rekao je Marin Bradarić

I to se jednostavno moralo dogoditi. Najdugovječnija izbornica jedne hrvatske reprezentacije, ovoga puta teniske, Iva Majoli dobila je otkaz. Upravni odbor Hrvatskog teniskog saveza više joj očigledno nije mogao gledati kroz prste za sve te silne neuspjehe koji su se zaredali sa ženskom teniskom reprezentacijom. U bilo kojem drugom ekipnom sportu već bi odavno pljuštale ostavke, ali Majoli se, eto, godinama nije dala. Na mjesto izbornice došla je prije 12 godina.

Pad na samo dno

Nekadašnja pobjednica Roland Garrosa imala je 11 pokušaja da izvuče hrvatske tenisačice iz Euroafričke zone i nije uspjela. Ne samo to, lani je odvukla reprezentaciju u još niži rang, Euroafričku zonu 2, što je četvrti razred ženskog ekipnog tenisa. Hrvatska je igrala kvalifikacijski turnir trećeg razreda svjetskog tenisa koji igra sad već dulje od 10 godina. Turnir koji se održavao na zemljanoj podlozi u Antalyji Hrvatska je igrala u skupini s Danskom, Bugarskom, Srbijom, Švedskom i Norveškom, a u pet ogleda uspjela je upisati četiri poraza te jednu pobjedu, onu protiv Norveške, kad je to već matematički bilo sasvim nebitno. Drugim riječima, završila je na posljednjem mjestu skupine i ispala je u takozvanu Drugu skupinu ili četvrti razred, ujedno i predzadnji, u Billie Jean King Cupu.

GALERIJA Početak proljeća u Dinamu: Lista Velimira Zajca pobijedila u izborima za skupštinu!

Rijeka: Billie Jean King Cup teniski turnir, dvoboj tenisačica Hrvatske i Njemačke, Marčink/Niemeier
1/18

Već tada se mislilo da je to njezin izbornički kraj. Ali, Hrvatski teniski savez na čelu s predsjednicom Nikolinom Babić nije donio odluku o smjeni Ive Majoli, a ona sama naravno nije ponudila ostavku, što bi bilo logično.

Očigledno je kap koja je prelila čašu bilo neodazivanje naših najboljih igračica u reprezentaciju. Lani su igranje za reprezentaciju otkazale Donna Vekić, Petra Martić i Ana Konjuh, tri od četiri najbolje rangirane Hrvatice, koje su paralelno prijavile WTA turnir u Stuttgartu. Tu se više nema što dodati, a ni oduzeti. Umjesto naših najboljih tenisačica u Turskoj su igrale nedovoljno iskusne i mlade Petra Marčinko, Antonia Ružić, Tara Würth i Lucija Ćirić Bagarić. One jesu budućnost, ali još ne mogu biti kostur reprezentacije. Četiri poraza u Turskoj to su zorno potvrdila. Svih ovih godina nije poštovala temeljno izborničko pravilo: da u reprezentaciji ne igraju ni stare ni mlade, ni umorne ni odmorne, nego najbolje. A rezultat toga su debakli pa se s pravom za nju pisalo da je najneuspješnija izbornica svih vremena. Kako Majoli još ima važeći ugovor, dogovor je da će do daljega biti koordinatorica svih ženskih reprezentacija.

VEZANI ČLANCI:

Marin Bradarić bit će u sljedeće četiri godine izbornik hrvatske reprezentacije u Billie Jean King Cupu, odlučio je Upravni odbor Hrvatskog teniskog saveza. Nakon uspješne trenerske karijere, tijekom koje je, među ostalima, vodio Mirjanu Lučić Baroni, sada ga čeka novi izazov.

– Velika mi je čast što mi je Hrvatski teniski savez ukazao povjerenje i dao mi mogućnost da vodim reprezentaciju u Billie Jean King Cupu. To je velika obaveza, ali istovremeno i izazov – rekao je 39-godišnji Splićanin, koji je u igračkim danima došao do 349. mjesta ATP liste.

VEZANI ČLANCI.

Odveo Lučić do polufinala AO

Kao trener, Mirjanu Lučić Baroni odveo je do polufinala Australian Opena 2017., a vodio je i Rusa Romana Safjulina, u to vrijeme osvajača juniorskog Australian Opena.

– Uskoro nas čeka nastup u Litvi, na turniru Druge skupine Billie Jean King Cupa u travnju, a vjerujem da ćemo biti uspješni i ostvariti plasman u viši rang – dodao je Bradarić, koji je u Splitu bio i jedan od pokretača Split Tennis Team kluba koji je radio na Žnjanu. Svojim znanjem i teniskom klasom Bradarić je uvijek bio mamac mladim tenisačicama i tenisačima u usponu. Bradarić je bio i na čelu struke Teniskog kluba Split 1950, njegov brat Filip bivši je igrač Hajduka i hrvatski reprezentativac.

VIDEO Ivica Tucak: Izgradio me život na ulici, prošao sam pakao, a smrt djeteta najveća mi je bol

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije