Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA LIGA

Šarićevih pet koševa u pobjedi Warriorsa, Zubac zabio šest u porazu Clippersa

NBA: New Orleans Pelicans at Golden State Warriors
Kelley L Cox/REUTERS
28.10.2023.
u 09:40

Warriorse je do prve pobjede u novoj sezoni predvodio raspoloženi Stephen Curry koji je utakmicu završio sa 41 košem, a Chris Paul je upisao 10 poena i 12 asistencija za Warriorse.

Golden State Warriorsi Darija Šarića su sinoć u drugoj utakmici sezone svladali Sacramente Kingse sa 122-114, dok je Utah Jazz Luke Šamanića sa 120-118 nadigrao LA Clipperse Ivice Zubca

Warriorse je do prve pobjede u novoj sezoni predvodio raspoloženi Stephen Curry koji je utakmicu završio sa 41 košem, a Chris Paul je upisao 10 poena i 12 asistencija za Warriorse.

Dario Šarić je za Warriorse na terenu proveo 14:27  minuta i u tom je vremenu uz šut iz igre 2/5 (trice 1/4) zabio pet koševa i tome pridodao četiri skoka, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu. 

De'Aaron Fox imao je momčadski rekord od 39 koševa, a Domantas Sabonis skupio je 19 koševa, 18 skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte za Kingse.

Utahu je domaću pobjedu nad Clippersima osigurao Jordan Clarkson tricom u posljednjih 30 sekundi susreta. Najbolji strijelac pobjedničke momčadi bio je Lauri Markkanen sa 35 poena. Luka Šamanić nije igrao za Utah.

Paul George zabio je 36 koševa, uključujući 15-za-15 s linije slobodnih bacanja, i donio Clippersima prednost od jednog poena s dva slobodna bacanja 41,2 sekunde do kraja. Ali Clarkson, koji je utakmicu završio sa 13 ubačaja, pogodio je 28,9 sekundi prije kraja i donio Jazzu prvu pobjedu ove sezone.

Kawhi Leonard i Russell Westbrook promašili su šuteve za Clipperse u posljednjim sekundama, što je rezultiralo 11. uzastopnim porazom Clippersa od Utaha u regularnoj sezoni. Leonard je završio s 25 poena i devet skokova. Zubac je za Clipperse odigrao 19:26 minuta i zabio šest koševa (šut iz igre 3/6) uz dva skoka i dvije blokade. 

Denver Nuggets su upisali i drugu pobjedu na početku nove sezone, sa 108-104 su pobijedili domaće Memphis Grizzliese.

Nikola Jokić ubacio je 22 poena, uhvatio 12 skokova i dodao sedam asistencija za pobjedu gostiju, a Jamal Murray je dodao također 22 poena.

Šest strijelaca Memphisa, uključujući svih pet startera, završilo je s najmanje 11 poena. Jaren Jackson Jr. predvodio je Grizzliese s 21 košem, Marcus Smart dodao je 20 poena, a Derrick Rose je ušao s klupe i postigao 16 poena.

Slovenac Luka Dončić je sa 49 koševa odveo svoje Dallas Maverickse do pobjede od 125-120 nad Brooklyn Netsima. Dončić je pogodio četiri od svojih devet trica u posljednjih tri minute i ubacio 14 od posljednjih 17 poena Mavericksa.

Cam Thomas je predvodio Netse sa 30 poena, a Tim Hardaway je dodao 19, a Kyrie Irving 17 uz sedam skokova i šest asistencija.

Detroit Pistonsi Bojana Bogdanovića su u gostima sa 111-99 bili bolji od Charlotte Hornetsa.

Alec Burks ubacio je 24 poena za Detroit koji je vodio veći dio utakmice. Jaden Ivey je ubacio 18 koševa, Isaiah Stewart dodao je 15 koševa, a Jalen Duren i Marvin Bagley III ubacili su svaki po 14 koševa za Pistonse, koji imaju 1-1 nakon što su sezonu otvorili s dva gostovanja. 

LaMelo Ball i Terry Rozier zabili su po 20 poena za Charlotte.

San Antonio Spursi su kod kuće sa nakon produžetka sa 126-122 slavili protiv Houston Rocketsa, koji su vodili tri četvrtine i veći dio zadnje četvrtine.

Rocketsi su vodili sedam koševa nakon tri četvrtine i nastavili su držati vodstvo u zadnjoj četvrtini sve dok Victor Wembanyama nije izjednačio rezultat na 111-111 20,2 sekunde prije kraja regularnog dijela. Houstonov Jabari Smith Jr. promašio je tricu 1,2 sekunde do kraja regularnog dijela, čime je utakmica otišla u produžetak.

Devin Vassell je predvodio Spurse sa 25 koševa, a rookie Wembanyama je upisao svoj prvi double-double u NBA karijeri s 21 poenom i 12 skokova. Johnson je ubacio 20 koševa, a Jeremy Sochan i Cedi Osman završili su s po 14 poena za San Antonio. Alperen Sengun predvodio je Rocketse s 25 poena i 14 skokova. Fred VanVleet dodao je 24 koša, Jalen Green ubacio je 22.

I Chicago Bulls su slavili nakon produžetka, oni su kod kuće sa 104-103 bili bolji od Toronto Raptorsa, a pobjedu im je osigurao Alex Caruso koji je zabio tricu 2.3 sekunde prije kraja tog zadnjeg dijela utakmice. Najbolji strijelac bio je DeMar DeRozan sa 33 koša..

Scottie Barnes je sa 22 ubačaja predvodio Toronto, a Pascal Siakam je dodao 18 koševa. 

New York Knicksi su na krilima Jalena Brunsona koji je zabio 31 koš svladali Atlanta Hawkse sa 126-120, Boston Celtics su kod kuće sa 119-111 pobijedili Miami Heat, Oklahom City Thunder su u gostima sa 108-105 bili bolji od Cleveland Cavaliersa zahvaljujući trici Lu Dorta 28 sekundi prije kraja, a Orlando Magic je upisao drugu uzastopnu pobjedu od početka sezone nadigravši u gostima sa 102-97 Portland Trail Blazerse.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije