Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igrač rumunjskog prvaka

Šakić: I moj klub Cluj jači je od rumunjske reprezentacije

Željko Šakić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
02.09.2017.
u 13:12

Ako ne bude preko 30 za Hrvatsku, onda se može reći da naši dečki nisu napravili očekivani posao, ističe prošloljetni reprezentativac Željko Šakić

Od ovoga ljeta stanovnik Cluja je i Željko Šakić (29, 204 cm), dojučerašnji cibonaš i prošloljetni reprezentativac s nastupom na Olimpijskim igrama u Riju. No, ovo ljeto izbornik Aleksandar Petrović nije ga pozvao u nacionalnu vrstu. Bio je na širem popisu, ali se nije našao među 14 igrača koji su 1. kolovoza započeli pripreme za Eurobasket jer se na toj poziciji izbornik odlučio dati povjerenje mlađahnom Draganu Benderu (19, 216 cm).

- Nakon 75 odigranih utakmica prošle sezone za Cibonu, većinom na visokoj razini, mislio sam da ću biti pozvan barem na pripreme, a zašto nisam to trebate pitati izbornika. Svaka čast svima, ali da ja ne mogu igrati pet minuta za hrvatsku reprezentaciju to nije realno. Malo će tko u ovakvoj situaciji reći da mu nije žao ako je bio spreman odazvati se kao što sam to ja, no nisam ja taj koji zove. Ja sam uvijek tu i nadam se da će biti prilike za mene sljedećih godina, kada neće biti NBA igrača. Valjda će me onda zvati.

Šakić je od ljetos član rumunjskog prvaka CS Universitatea Cluj-Napoca i s priprema izvan grada trebao se vratiti u petak navečer pa je najavio je da će doći na subotnju utakmicu između Rumunjske i njegove Hrvatske (19.30).

- Da su Rumunji pobijedili Čehe, sigurno bi protiv nas bilo puna dvorana, no i da je tako ja vjerujem da za nas ne bi bilo nikakvih problema. Ovdje ljudi vole sport, posebno u Cluju koji je poznat i kao sveučilišni grad, no košarku u cjelini prati malo ljudi.

Koliko rumunjska reprezentacija može zaprijetiti hrvatskoj selekciji s Bogdanovićem i Šarićem?

- Ne bi smjelo biti problema jer ja sam uvjeren da je moj klub Cluj sa Amerikancima Watsonom i Grayjem te bivšim srpskim reprezentativcem Rašićem prilično jači od rumunjske reprezentacije. Dakle, ako ne bude preko 30 za Hrvatsku, onda se može reći da naši dečki nisu napravili očekivani posao. Rumunji su imali na umu imati stranca, htjeli su Amerikanca iz našeg kluba, Giordana Watsona, no on nije dobio rumunjsku putovnicu - kazao je Šakić.

To što je Cluj studentski grad zacijelo ga čini i, u prosjeku, mlađim gradom.

- To je jedan od ljepših gradova u Rumunjskoj, a kažu mi je studenata tijekom školske godine bude i po 100 tisuća.

Komentara 1

Avatar links
links
06:56 03.09.2017.

čuj ovoga,, i on bi u repku, hahah, zato što igra u Ciboni!! vauuuu... samo što u Ciboni posljednjih godina igra svatko tko prodje pored dvorane...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije