Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skupina E

Runje: Francuzi jedino ne mogu bez Riberyja

'France\'s coach  Didier Deschamps congratulates Franck Ribery after defeating Finland in their 2014 World Cup qualiying soccer match at the Stade de France stadium in Saint-Denis, near Paris, October
Foto: Reuters/ PIXSELL
15.06.2014.
u 12:45


Bivši francuski izbornik rekao je za skupinu u Brazilu: Nikada lakše!

Francuska nogometna reprezentacija nakon osvajanja naslova svjetskih prvaka 1998. i kasnijeg igranja u finalu nikad nije dala ono što se od nje očekivalo. Bivši francuski izbornik Raymond Domenech je nakon izvlačenja skupina na svom Twitteru napisao: Nikad lakše! To Francuzi tek trebaju dokazati jer su u međuvremenu, i to neposredno prije početka, ostali bez ponajboljeg igrača Francka Riberyja. Ranije im je otpao Clement Grenier iz Lyona, a Didier Deschamps u Brazil uopće nije poveo buntovnog Samira Nasrija, što već godinama niti nije novost, nije igrao ni 2010.

Griezmann u igru

– Momčad ima cilj i bez obzira na ove izostanke te su na taj cilj i usredotočeni – rekao je dodajući kako će ipak pravi test za ovakvu situaciju biti današnja utakmica protiv Hondurasa.

– Oni imaju dva brza napadača, a za nas će biti prednost budu li se branili. Mi im ne smijemo dati prostora – ukratko je objasnio osnove svoje taktike protiv Hondurašana. Sad je samo pitanje kakav će sastav Didi izvesti. Hoće li jednostavno zamijeniti Riberyja mladim Antoineom Griezmannom, zvijezdom Real Sociedada, ili će igrati s Karimom Benzemom i Olivierom Giroudom naprijed, gdje onda i nema velike filozofije.

Laka skupina

Naš vratar Vedran Runje vrijedan je dio svoje karijere proveo u Riberyjevu klubu Olympiqueu iz Marseillea.

– Svakako je gubitak igrati bez igrača svjetske klase poput Riberyja, rekao bih da je to kao da mi igramo bez Modrića. Sreća je za Francuze što ih bez obzira na posljednju prijateljsku utakmicu nitko previše ne spominje. Griezmann može igrati umjesto njega, ali ga nikako ne može u potpunosti zamijeniti – ističe Runje.

Francuzi bi u slučaju pobjede daleko lakše igrali protiv Švicaraca. Oni, pak, svoju prvu utakmicu igraju protiv jako neugodnog Ekvadora koji je u pripremama odigrao 2-2 s Englezima. Gladni su dokazivanja, pogotovo mladi Shaqiri koji se uz Arjena Robbena u Bayernu nije previše naigrao, a pojedini su stručnjaci južnoameričkoj ekipi, koju vodi Antonio Valencia iz Manchester Uniteda, davali čak i prednost u konačnom plasmanu u odnosu na Švicarce.

>>Francuzi 'utrpali' osam komada Jamajci, napokon pobijedili i Iranci

>>Francuzi 'razbili' Norvežane: Majstorija Girouda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije