Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUCAK NASLJEDNIK

Rudić odlučio: Više neće biti izbornik vaterpolista!

\'21.08.2010., Korcula - Prijateljska vaterpolo utakmica A reprezentacije Hrvatska - Rusija. Smjesak na licu Ratka Rudica prije pocetka utakmice.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL\'
Ivo Cagalj/PIXSELL
12.09.2012.
u 21:35

Trofejni trener ostat će u hrvatskom vaterpolu i to kao sportski direktor Saveza

Nacija će zasigurno biti razočarana, iako joj se nudi i utjeha. Ratko Rudić odlazi s klupe hrvatske vaterpolske reprezentacije. Ali ne i iz hrvatskog vaterpola. Dapače, on bi, prema svim spoznajama, trebao preuzeti novoustanovljenu dužnost sportskog direktora Hrvatskog vaterpolskog saveza, koja bi uključivala široki dijapazon ovlasti. Sve ono što je nekada bio šef stručnog stožera, ali i više od toga jer bi Ratko u novoj ulozi brinuo o svim hrvatskim vaterpolskim selekcijama i još bio zadužen za suradnju HVS-a sa svjetskom (Fina) i europskom (Len) vaterpolskom organizacijom.

Ratko je očito odlučio u svojoj karijeri otvoriti novo poglavlje i to treba poštivati. No, teško ćemo se priviknuti na činjenicu da Rudić više neće biti izbornik. On koji je sinonim za taj posao, najtrofejniji vaterpolski izbornik svih vremena.  

Za četvrtak je u Zagrebu sazvana konferencija za novinare na kojoj bi ova informacija trebala dobiti i službenu potvrdu. Ako je tako, tražit će se novi izbornik, a najozbiljniji kandidat za Rudićeva nasljednika na klupi je Šibenčanin Ivica Tucak. Pretpostavljamo da nije bez razloga odbijao ponude brojnih klubova. Preostali potencijalni kandidati - Emil Nikolić, Elvis Fatović, Vjeko Kobešćak i Ivan Asić - ipak su na različite načine angažirani u svojim klubovima.

Konačnu odluku o novom izborniku donijet će Stručno povjerenstvo HVS-a, ali morat će to učiniti vrlo brzo. Jer već 31. listopada počinje i prvo službeno natjecanje u novoj sezoni, Svjetska liga. Hrvatska, koja brani zlato, u skupini je s Crnom Gorom, Grčkom i Turskom, a prvu utakmicu igramo kod kuće upravo s Crnogorcima.

 Osim Crne Gore, tom su se natjecanju vratile i Mađarska i Srbija, pa će tako Svjetska liga u novoj sezoni biti iznimno jaka, rekli bismo: nikad jača. Nećemo sumnjati u kvalitete novog izbornika, ali bit će pomalo neobično na utakmicama Rudića gledati u publici. Njega koji je s klupe pokorio svijet. I to više puta. A s Hrvatskom se peo na svjetski, europski i olimpijski tron. Kako li će to izgledati? Pokušajmo budućnost ne čekati sa zebnjom nego s nadom...

Ključne riječi

Komentara 9

ME
metod
22:31 12.09.2012.

pa normalno da se povukao sada je sve osvojio po još jedan put i normalno da želi otići kao trofejni trener. Svaka mu čast na onome što je ostvario!!!!!!!!

Avatar anton.filic
anton.filic
23:27 12.09.2012.

Rudića je trebalo zadržati kao izbornika. Sad kad se uhodao, kad je iznova nametnuo autoritet, kad je sve dobro posložio, morao je ostati. Uvjeren sam da bi već u sljedeće dvije godine osvojio još dva velika trofeja. Bojim se da se opet ne vratimo srebrima i četvrtim mjestima.

NI
Niko33
08:33 13.09.2012.

šteta fala majstore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije