Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sramotno ponašanje

Rudeš reagirao na vrijeđanje Žutog: Nadamo se da je čelnicima Hajduka bilo neugodno

Zagreb: Rudeš i Hajduk sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
21.08.2023.
u 14:14

Hajduk je pobijedio Rudeš 2:0, a susret je obilježilo vrijeđanje Roberta Prosinečkog od strane Torcide

Nogometaši Hajduka zadržali su stopostotni učinak u HNL-u i nakon svog četvrtog nastupa svladavši u susretu 5. kolu u Kranjčevićevoj ulici Rudeš s 2:0. Na tribinama je bilo 4050, a Hajduk je imao veću podršku.

>> Rudeš reagirao na vrijeđanje Žutog: Nadamo se da je čelnicima Hajduka bilo neugodno

Ono što je bilo sramotno jest skandiranje Torcide koja je vrijeđala Roberta Prosinečkog, trenera Rudeša. Razvili su navijači Hajduka i transparent koji glasi: "10 eura, može, hvala. Ipak četniku nije plaća mala."

Nakon svega iz Rueša je stiglo priopćenje i reakcija na ovakve nemile scene, a prenosimo ga u cijelosti: 
 
"Iako je Hajdukova navijačka grupa većim dijelom utakmice stvorila pravi nogometni ambijent, uz pjesmu i bodrenje, ovim putem NK Rudeš želi jasno i glasno osuditi ono ružno i tužno što je Torcida napravila u nedjelju tijekom utakmice 5. kola SuperSport HNL-a, na ogledu između Rudeša i Hajduka. Naravno, odnosi se na sramotno i drsko vrijeđanje, apsolutne legenda hrvatskog nogometa, Roberta Prosinečkog.  

- Malo je reći da sam razočaran. Jer ovo što smo doživjeli u nedjelju od dijela publike, jest najružnije ispoljavanje primitivizma i nekulture. Nažalost, slušati uvrede Torcide prema našem treneru, dijelu naše nogometne obitelji, uz jednako sramotnu poruku na transparentu upućenu svima u klubu, ali prije svega legendarnom hrvatskom reprezentativcu, nikako ne ide na čast navijačkoj skupini. I nadamo se da je i dijelu Hajdukova vodstva koje je sjedilo uz nas u svečanoj loži bilo barem jednako neugodno. Ovim putem želimo još jednom poslati jasnu poruku kako smo malen, ali ponosni kvartovski klub, koji se na najpošteniji način bori za svoje mjesto u hrvatskom nogometu. I kako smo baš iz tog razloga uspjeli nagovoriti velikana hrvatskog nogometa i trenera Roberta Prosinečkog da bude uz nas, odnosno da se vrati u hrvatski nogomet. Rezultat je danas ovakav, sutra onakav. Ali sve je to dio sportske borbe, no mi kroz nogomet želimo odgajati djecu, da se viteški i pošteno bori u životu, te da respektira protivnika. Emocije su pokretač svega, ali treba ih znati kontrolirati, a ovakvim negativizmom, jer na Torcidinoj su 'tapeti' i bili brojni drugi hrvatski velikani, zatire se ono za što smo se početkom 90-tih godina zajednički borili - poručio je Rudešov direktor Stipe Čondrić.

Rudeš je poslao i poruku u kojoj navodi da ima nultu toleranciju prema svim oblicima diskriminacije pa i onima koje rade njihovi navijači:

- Kao što smo digli glas zbog uvreda prema našem treneru Robertu Prosinečkom, moramo naglasiti da se zgražavamo i zbog pojave transparenata neprimjerenog sadržaja među navijačima NK Rudeša. Naime, na zapadnoj tribini stadiona u Kranjčevićevoj bila su izvješena dva nacistička simbola, a koji se protive svim klupskim uvjerenjima. Jer u NK Rudešu zalažemo se za toleranciju, uzajamno poštovanje svih, te promičemo najveće ljudske vrline, odnosno ljubav, skromnost i poniznost, uvažavajući i sve raznolikosti. Ovim putem izražavamo ispriku svima koji su i pomislili da klub dopušta ovakvu 'propagandu' na svojim utakmicama.
S toga poručujemo kako ćemo napraviti sve da se ovakva situacija ne ponovi, te ćemo od redarske službe, policije i osiguranja svih budućih utakmica tražiti da promptno reagiraju, odnosno da se ovakvi sramotni simboli niti ne pojave u krugu stadiona.

>> Ekskluzivni video: U posjedu smo snimke koja bi trebala dokazati da BBB nisu ubili Michalisa

Komentara 27

ZA
!zagreb!
10:37 21.08.2023.

Nije im bilo neugodno. To je ekipa koja jedno vrijeme nije navijala za hrvatsku. Napadaju legendu hrvatskog nogometa pa i svijeta.

SV
Samo Vinkulja
11:08 21.08.2023.

Pa njima da je neugodno odmah bi reagirali i u ime te tuge sa juga se ispričali čovjeku koji je napravio više u svojoj karijeri nego što oni sanjati mogu. Ali oni Ne smiju protiv te narko sekte pisnuti inače će biti bacanja u more i raznih prijetnji.

VV
vila Velebita
10:41 21.08.2023.

a ne smeta ih što im je najbolji igrač pripadnik manjinskog naroda? licemjeri

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije