Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOBOJ S DNA TABLICE

Rudeš postavio novi negativan rekord HNL-a. Istra preokrenula i pobijedila s igračem manje

Pula: NK Istra 1961 i NK Rudeš sastali se u 24. kolu Prve HNL
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/6
24.02.2024.
u 19:56

Istra 1961 je ostala deveta sa 25 bodova, no sada ima samo bod manje od osmog Varaždina, a dva manje od šeste Gorice i sedmog Slavena Belupa, dok je Rudeš i dalje na samo četiri boda

U susretu 24. kola HNL-a Istra 1961 je na stadionu "Aldo Drosina" svladala Rudeš sa 2-1 (1-1). Goste je u prednost doveo Fran Karačić (6), a preokret su osigurali Mario Čuić (22) i Ante Erceg (78).

Rudeš je odlično započeo dvoboj i poveo u samom otvaranju nakon lijepe akcije u kojoj je Doležal izbacio Ćorića na desnom krilu, uslijedila je oštra lopta kroz kazneni prostor na koju je na drugoj vratnici naletio Karačić i snažnim udarcem s osam metara zatresao mrežu.

GALERIJA Hajduk ispustio bodove u Varaždinu! (1:1) VAR poništio gol Livaje i pokvario planove bijelih

Pula: NK Istra 1961 i NK Rudeš sastali se u 24. kolu Prve HNL
1/26

Ipak, vodstvo Rudeša nije dugo trajalo, sredinom prvog poluvremena Petrusenko je izveo udarac iz kuta, Vuk lucidno petom s prve vratnice proslijedio u srce 16-erca gdje je natrčao Čuić i preciznim udarcem vratio stvari na početak. Čuić je krajem prvog poluvremena isključen jer je zbog simuliranja u kaznenom prostoru gostiju dobio drugi žuti karton, ali niti čitavo poluvrijeme s igračem više nije Rudešu bilo dooljno za postizanje pogotka za prvu prvenstvenu pobjedu u sezoni.

VEZANI ČLANCI:

Naprotiv, u 78. minuti domaći su s igračem manje uspjeli zabiti. Kadušić je dugom loptom sa svoje polovice potražio Ercega koji je uspio izmaknuti pozornosti dvojici čuvara, a onda topovskim udarcem iskosa s desne strane pogodio pod samu gredu.

Istra 1961 je ostala deveta sa 25 bodova, no sada ima samo bod manje od osmog Varaždina, a dva manje od šeste Gorice i sedmog Slavena Belupa, dok je Rudeš i dalje na samo četiri boda. Ovim rezultatom Rudeš je postavio novi rekord HNL-a po broju odigranih utakmica od starta prvenstva bez pobjede koji sada iznosi 24. I raniji rekord držao je Rudeš iz sezone 2018/19. Na vrhu je Rijeka sa 50 bodova, jedan manje uz utakmicu više ima drugi Hajduk, a šest manje uz utakmicu manje treći Dinamo.

VIDEO Jarni za Večernji list otkrio gdje i kako je doznao za odluku HNS-a. Evo prvih reakcija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije