Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dinamo

Romeo Jozak: Naši juniori mogli bi osvojiti Ligu prvaka

'31.03.2012., Stadion Maksimir, Zagreb - Prva HNL kadeti, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Alen Halilovic, Luka Lucic.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
16.08.2012.
u 09:12

Uvjet za nastup je da se u Ligu prvaka plasira prva momčad.

I Dinamovi juniori mogli bi od sljedeće sezone, 2013./2014., debitirati u novoj Ligi prvaka za mlade (do 19 godina), ali samo pod uvjetom da se u elitno natjecanje plasiraju i − seniori plavih.

Prilika za dokazivanje

Naime, po Uefinu konceptu, od sljedeće će sezone u grupnoj fazi natjecanja u Ligi prvaka nastupe seniorskih momčadi pratiti i juniorske (osam skupina po četiri momčadi). Utakmice u obje konkurencije igrat će se isti dan, a dvije najbolje momčadi u skupinama plasirat će se u eliminacijski dio natjecanja, u kojem će se igrati jedna utakmica.

Završni turnir najbolje četvorice igrat će se u Nyonu, a Uefa će u prve dvije sezone pokrivati sve troškove putovanja i smještaja mladim momčadima.

- Mnogo puta, na jakim turnirima, dokazali smo da se naši kadeti i juniori mogu nositi s najjačim europskim momčadima. Zato Ligu prvaka za mlade vidimo kao prigodu da i službeno dokažemo da pripadamo europskom vrhu. Želja nam je, naravno, omogući li nam to prva momčad, odmah u prvoj sezoni otići do kraja u Ligi prvaka! − kazao je šef Dinamove škole nogometa Romeo Jozak.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka.

 

Ključne riječi

Komentara 2

LT
lini tovar
14:26 17.08.2012.

znaci...hajdukovi juniori osvoje domacu ligu, ali u ligu prvaka idu dinamovi ?? O.o

DI
dixie
10:39 16.08.2012.

Na koji način misle, nakon takvog natjecanja, spriječiti otimačinu mladih iz siromašnijih zemalja i klubova? Ili organiziraju da bi lakše oteli, još dok je jeftinije? Ne smijemo dozvoliti da igraju djeca bez kakvog-takvog ugovora jer će nam otiči mast u propast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije