Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE MASTERSA

Roger i Ljubičić u ovoj sezoni imaju skor 18-1!

Federer - Berdych
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
02.04.2017.
u 19:40

– Rafu vidim kao planinu koju trebam svladati. Još nije osvojio ovaj turnir, ali definitivno je svježiji od mene. To neće biti problem, bit ću spreman – rekao je Federer, kojeg sjajno vodi naš Ljubičić.

Za novi teniski El Clasico pobrinuli su se Roger Federer i Rafael Nadal. Nakon što je Španjolac sredio Fabija Fogninija (6-1, 7-5), i FedEx je u velikoj trosatnoj drami u polufinalu Miami Opena izbacio Australca Nicka Kyrgiosa (7-6, 6-7, 7-6) i osigurao reprizu finala ovogodišnjeg Australian Opena.

– Rafu vidim kao planinu koju trebam svladati. Još nije osvojio ovaj turnir, ali definitivno je svježiji od mene. To neće biti problem, bit ću spreman. Definitivno će biti jako posebno ponovno zaigrati protiv njega ovdje. Igramo jedan protiv drugoga svaki tjedan, kao u dobra stara vremena. Nadam se da neće biti zadnji put – rekao je Federer, kojeg sjajno vodi naš Ljubičić.

A kako su krenuli, vjerojatno i neće biti posljednji put. 
Rivalstvo teniskog Ronalda i Messija traje već 13 godina, a prvi put igrali su na Mastersu u Miamiju 2004. kada je slavio Nadal. Od tada su se susreli 36 puta, a omjer pobjeda je 23:13 i na strani je 30-godišnjeg Španjolca, koji se prije nekoliko dana upisao u elitno društvo onih koji su odigrali barem tisuću susreta. Postao je tako 11. tenisač u povijesti kojemu je to uspjelo, a u tom je društvu i Federer koji je u njihova posljednja tri meča dokazao da je jedan od najboljih tenisača svih vremena.

Zadnji put igrali su na Mastersu u Indian Wellsu, gdje je slavio Roger, a sada je i pobjedom nad temperamentnim Kyrgiosom upisao 18. pobjedu, uz samo jedan poraz ove godine. Trenutačno šesti i sedmi igrač svoju statistiku pokušat će poboljšati u finalu Miamija koji je na rasporedu od 19 sati na Sportklubu.

>>Nadal misli da Đoković samo glumi da je ozlijeđen

Komentara 1

DU
Deleted user
10:03 03.04.2017.

Lako je imati skor kad su najbolji ozlijedjeni ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije