Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK RIJEKA 1:1

Rijeka u posljednjim minutama do boda na Poljudu

Hajduk Rijeka
Nino Strmotić/Pixsell
13.03.2010.
u 22:03

U posljednjem susretu 20. kola Prve HNL Hajduk i Rijeka su odigrali bez pobjednika 1:1. Poveli su Splićani preko Skoke u 74. minuti, a izjednačio je Kreilach u 88. minuti.

Kada je panika već počela hvatati bijele, iskrsnuo je Josip Skoko i u 74. minuti na Čopovu povratnu loptu doveo Hajduk protiv Rijeke u vodstvo od 1:0. Bio je to njegov prvi pogodak otkako se prošle sezone vratio u Hajduk! No, u burnoj završnici Riječani su ipak uspjeli izjednačiti i prekinuti Hajdukov niz od pet pobjeda i nogometni zanos koji je zavladao u Splitu. Bio je to riječki mat u tri poteza – Ljubović je ubacio iz slobodnog udarca gotovo s centra, Đalović je glavom prebacio do Kreilacha, a on također glavom u mrežu preko Subašića, koji je odletio u prazno.

Gračanova očekivana obrambena formacija (samo je Đalović bio lišen ikakvih obveza) uspjela je održati “nulu”. Poklepovićeva momčad napadala je preko bokova, kroz sredinu, imala inicijativu, neodstajao je “mekši” zadnji pas, a i kada bi Splićani došli u matnu poziciju ispriječio bi se Rijekin vratar Radman. Najbolju prigodu imao je Tomasov. To prvo poluvrijeme trajao je stalni dvoboj Tomasov - Radman, u tri navrata Hajdukov desni bočni bio je u prigodama, no svaki put mu se ispriječio Rijekin vratar. Ozračje u Poljudu bilo je odlično, skupilo se desetak tisuća gledatelja. Kada je Hajduk u pitanju još jednom je postalo jasno da je za sreću potrebno malo. Još prije dvadesetak dana s tribina se čulo “skidajte dresove”, a nakon dvije pobjede u prvenstvu bez teškoća se na stadionu okupio zavidan broj gledatelja željnih nogometa. I rezultata. Malo komu je smetalo što je Rijeka u sredini tablice, što u zadnjih devet utakmica momčad s Kantride ima tek jednu pobjedu. I po tim statističkim podacima (Hajduk pet pobjeda zaredom, gol-razlika 17:1) trebala je biti lagan zalogaj za bijele.

 U 51. minuti Vukušić je promašio ono što spada u red nemogućeg. Anas Sharbini je ubacio, Ibričić odigrao povratno za natrčalog Andrića. Njegov šut odbio je Radman, pa je Vukušić imao dva promašaja. Prvi put mu je lopta prešla preko kopače, praktički je sam sebi dao for i na taj način zaobišao Radmana i neometan sa šest-sedam metara pogodio vratnicu. Zanimljiva je bila 55. minuta, Rijeka je u jednom od rijetkih izleta dobila prekršaj na dvadesetak metara. Loptu je hitro uzeo Đalović, a Fernandez se naljutio, jer je valjda on želio izvesti “slobodnjak”. Čak je i Gračan tražio da Fernandez šutira, ali Đalović se nije obazirao, a bijesnog Fernandeza morao je smirivati Pamić. 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar flame
flame
01:20 14.03.2010.

Zaista ne znam jesu li ovi novinari slijepi ili zlonamjerni! Neka malo bolje pogledaju snimku, pa će vidjet zašto je Vukušić promašio!

AN
anprka
11:57 14.03.2010.

Bilo je i vrijeme za spuštanje na zemlju a i drago mi je zbog čede na golu Hajduka kako ga samo zovu u reprezentaciju-čedo na golu Hrvatske pa za čega smo se borili protiv četnika baš tužno i žalosno a imamo mladog i boljeg golmana koji je i Hrvat naravno mislim na Delača kojega je slučajno zakapario Chelse.

AN
anprka
12:00 14.03.2010.

Grizite se jadnici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije