Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMETNI IZBORNIK

Reprezentacija divova: Lino Červar na EP ide s devet dvometraša

Lino Červar
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/7
06.12.2017.
u 21:47

Bećirija sam uvrstio na popis jer ne znam kakva će biti situacija s Marinom Marićem koji je često ozlijeđen – istaknuo je Červar.

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar odredio je 28 igrača koji će konkurirati za nastup na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj koje će početi 12. siječnja. Velikih iznenađenja nema, možda je to samo uvrštavanje na popis Denisa Buntića.

– S obzirom na to da se Marko Kopljar tek oporavio od ozljede i da nije igrao jako dugo, uvijek je moguće da se ponovo ozlijedi. Razgovarao sam s Buntićem i rekao mi je da će doći bude li potrebno. A potreban nam je jedan iskusniji igrač na toj poziciji ne bude li Kopljar mogao igrati – istaknuo je Červar.

Žao mi je što nema Sliškovića

Na popisu su petorica igrača koji nikad nisu igrali na velikom natjecanju. Četvorica od njih već su bila na pripremama – Ivan Vida, David Mandić, Halil Jaganjac i Šime Ivić, a prvi je put pozvan Kristijan Bećiri, kružni napadač Pivovarne Laško. Riječ je o igraču od 120 kilograma visokom 2,02 metra. Igrao je za mladu hrvatsku reprezentaciju koja je osvojila srebro na SP-u igrača do 19 godina 2013. u Mađarskoj.

Lino Červar
1/18

– Bećirija sam uvrstio na popis jer ne znam kakva će biti situacija s Marinom Marićem koji je često ozlijeđen – istaknuo je Červar.

Za mjesto lijevog vanjskog igrača, Červar je pozvao trojicu – Mandalinića, Mamića i Jaganjca. S time da na tome mjestu bez problema može igrati i Domagoj Duvnjak.

– Jako mi je žao što ne mogu računati na Sliškovića koji je zbog bolesti propustio cijelu sezonu. Nadam se da će se u Celju brzo vratiti rukometu – kaže Červar.

Zanimljivo je da u momčadi imamo čak devetoricu dvometraša (Alilović, Musa, Bećiri, Vori, Gojun, Jaganjac, Mamić, Kopljar i Stepančić).

Bez srpskih navijača u Splitu

– Što se tiče cilja na Europskom prvenstvu, nikad nismo bili u težoj situaciji. Neki igrači su se tek oporavili, a skupina nikad nije bila jača. Pogotovo ona s kojom se križamo i u kojoj su finalisti zadnjeg Svjetskog prvenstva, Francuska i Norveška. Idemo korak po korak, mic po mic, stubu po stubu, a ima ih osam do vrha. Bolje da su nam ciljevi visoki, nego niski. Moram priznati da nemamo velikih zvijezda u reprezentaciji, ali imamo momčadski duh, a to je nekad puno važnije. Jedva čeka da opet osjetim onu sjajnu atmosferu u Splitu koju smo imali na Svjetskom prvenstvu 2009. godine – zaključio je izbornik Červar.

Zoran Gobac, dopredsjednik HRS-a, rekao je kako će do kraja tjedna Europsko prvenstvo dobiti glavnog sponzora.

Lino Červar
1/5

– Ne bude li glavni sponzor iz Hrvatske, imamo dvije ponude iz susjednih zemalja. Još nas samo mali korak dijeli do toga da zatvorimo proračun za EP. Prodaja ulaznica ide jako dobro, utakmica Hrvatska – Srbija je rasprodana. Navijača iz Srbije u Splitu neće biti, što je pametna odluka. 

Na EP-u će od 28 igrati tek 16 igrača 

Vratari - F. Ivić, Stevanović, Alilović, Pešić; desna krila: Horvat ,Vida, Čupić, lijeva krila: Štrlek, Mihić, Mandić; kružni napadači: Marić, Musa, Kontrec, Vori, Bećiri; desni vanjski: Kopljar, Stepančić, Vuglač, Š. Ivić, Buntić; desni vanjski: Jaganjac, Mamić, Mandalinić; srednji vanjski: Duvnjak, Cindrić, Karačić, Jotić; specijalist samo za obranu: Gojun.

Na Europskom prvenstvu može igrati samo 16 igrača isključivo s ovog popisa.

Komentara 1

DO
don123
13:57 08.12.2017.

Da olakšam selektoru izbor 16 igrača : F. Ivić, Alilović; Horvat , Čupić; Štrlek ; Marić, Vori, Bećiri; Vuglač,Buntić,Kopljar; Mandalinić,Jaganjac; Karačić,Cindrić Duvnjak. Ne trebaju mu nikakvi "specijalisti" za obranu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije