Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUDO

Rekordan broj sportaša na Grand Prixu u Zagrebu

Judo Grand Prix Zagreb
Foto: PR FOTO
26.07.2018.
u 00:30

On naših sportaša nastupit će, između ostalih, i naša najbolja judoka Barbara Matić u konkurenciji do 70 kilograma, Obren Iva (do 57 kg). Zlatko Kumrić (do 100 kg), Marko Kumrić (više od 100 kg)... i mnogi drugi.

Možda je Svjetsko nogometno prvenstvo završilo, ali polako kreće nova nacionalna nogometna sezona... Igrači i klubovi spremaju se za Europu i domaće utakmice...

No, nije nogomet jedini sport koji će se u Hrvatskoj pratiti ovih dana. Arena Zagreb od petka do nedjelje bit će dom borilačkog sporta. Prostrt će se “zagrebačkom školjkom” tatamiji jer u Hrvatsku stiže IJF World Judo Tour.

Potvrda je to kako Hrvatska s ovim Grand Prix Zagrebom 2018 spada u razred biranih organizatora najvećih džudo događanja u svijetu.

Bit će taj turnir prva velika stanica na putu prema, svima željenim, Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Naime, na turniru će važne bodove za Olimpijske igre tražiti više od 600 vrhunskih sportaša iz više od 80 država. Rekordan je to broj prijava.

Bit će među njima čak pet olimpijskih pobjednika i sedam svjetskih prvaka. Nitko ne sumnja kako će natjecanje pružiti dobre i kvalitetne borbe – pa ipak stižu najbolje judoke svijeta iz Japana, kao i velike europske zvijezde.

Među njima bit će i najbolji hrvatski borci, ukupno njih 20, a očito je kako će imati iznimno jaku konkurenciju.

On naših sportaša nastupit će, između ostalih, i naša najbolja judoka Barbara Matić u konkurenciji do 70 kilograma, Obren Iva (do 57 kg). Zlatko Kumrić (do 100 kg), Marko Kumrić (više od 100 kg)... i mnogi drugi.

Turnir je na rasporedu od petka 27. do nedjelje 29. srpnja, a TV slika iz Zagreba ići će u više od 190 zemalja svijeta.

Hrvatska će tako nakon svjetskog srebra vatrenih i velike pažnje svjetskih medija, dobiti još jednu veliku promociju.

Komentara 1

Avatar hrkn
hrkn
18:51 28.07.2018.

ženski judo kod nas je u krizi, matić bi se trebala umiroviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije