Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRA VIJEST

Bivša švedska reprezentativka nastupat će za Hrvatsku na OI u Tokiju

Nikita Glasnović
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
20.07.2018.
u 18:37

Bivšoj švedskoj reprezentativki, koja je potkraj prošlog mjeseca izborila broncu za Hrvatsku na MI u Tarragoni, preostaje još samo izboriti olimpijsku normu za Tokio.

Iz sjedišta Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) u Lausannei u Hrvatski olimpijski odbor (HOO) stigla je obavijest kako je taekwondašica Nikita Glasnović, koja je prošle godine odlučila promijeniti sportsko državljanstvo te nakon rodne Švedske nastupati za Hrvatsku, i službeno stekla pravo nastupa za Hrvatsku na ljetnim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

U pismu između ostalog stoji kako je dopis HOO-a od 3. svibnja 2018. o ispunjavanju uvjeta 23-godišnje taekwondašice Nikite Glasnović sa zahtjevom za nastup za Hrvatsku na OI u Tokiju 2020., razmotren i proslijeđen na odlučivanje Izvršnom odboru MOO-a.

Sukladno odrednicama Olimpijske povelje, najviše kolektivno tijelo međunarodnog olimpizma pozitivno je riješilo hrvatski zahtjev, izuzevši Nikitu Glasnović od pravila trogodišnje apstinencije od reprezentativnih nastupa u slučajevima promjene sportskog državljanstva.

Bivšoj švedskoj reprezentativki, koja je potkraj prošlog mjeseca izborila broncu za Hrvatsku na MI u Tarragoni, preostaje još samo izboriti olimpijsku normu za Tokio. 

Komentara 1

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
19:29 20.07.2018.

Bravo!🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije