Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK SURADNJE

Red Bull i Renault ostaju zajedno

Red Bull bolid
AFP
01.12.2009.
u 14:03

Popis momčadi za novu sezonu Formule 1, koji je u ponedjeljak navečer objavila Svjetska federacija autosportova (FIA), otkrio je da će u novoj sezoni Red Bull i sestrinska mu momčad Toro Rosso i dalje imati Renaultove motore.

Tri su strane partneri posljednje tri godine, ali u njihovu odnosu nije uvijek vladala idila.

Austrijske su momčadi 2008. često kritizirale francuskog proizvođača motora, a i ove je godine bilo trzavica budući da je Red Bullov prvi vozač Sebastian Vettel umalo potrošio dozvoljeni broj motora koje jedan pilot smije koristiti u sezoni.

Nagađalo se kako će, stoga, doći do razlaza, spominjalo se kako Red Bull želi uzeti Mercedesove motore, ali Eurosport piše kako su ili Brawn GP ili McLaren, koji također koriste motore njemačkog proizvođača, uložili veto.

Austrijskim momčadima tako nije preostalo ništa drugo nego nastaviti suradnju s Renaultom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije