Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLO U Beogradu počinje Europsko prvenstvo, a Hrvatska se večeras sastaje s Italijom

Ratko Štritof: Nikoga se ne trebamo plašiti!

ost-01-txt.jpg
import
31.08.2006.
u 17:42

U Beogradu će biti predvodnik Rudićevih jurišnika. Ratko Štritof je kapetan, najstariji član (rođen 14. siječnja 1972. u Rijeci) i igrač s najviše nastupa u reprezentaciji 238. Reprezentaciji se vratio nakon jednogodišnjeg izbivanja, željan novog dokazivanja i trofeja. Oni koji su ovog ljeta pratili treninge naše reprezentacije kažu da Štritofu ništa nije teško i da se na treninzima trsi i više od nekih mlađih igrača. Ništa čudno, Ratko je oduvijek bio takav, i dok je igrao u Mladosti i poslije kad je bio član talijanskih klubova Posillipa i Ortigije.

Nije se puno toga promijenilo u reprezentaciji. Ipak, trenira se više, zahtjevi su veći. Ove su pripreme bile teže od prethodnih, ali smo se zato odlično pripremili i jedva čekamo da prvenstvo počne. Nastupi na Svjetskom kupu i u Svjetskoj ligi pomogli su nam da se što bolje uigramo istaknuo je Štritof.

Na upit kako reprezentacija diše, u šali je odgovorio:
Dišemo punim plućima i ne bojimo se nikoga. S Italijom (večeras u 18.45 sati nap. a.), Mađarskom ili Srbijom, svejedno nam je. Idemo na pobjedu u svakoj utakmici. Uvažavat ćemo svakog suparnika, ali ako pružimo sto posto, uvjeren sam u našu pobjedu. Ići ćemo od utakmice do utakmice, pa ćemo vidjeti.

Štritof je sudjelovao u osvajanju svih triju srebrnih medalja hrvatske reprezentacije (i još nekoliko četvrtih mjesta) i stoga možda nije čudno što ističe:
Iako je čast igrati u finalu, kad bih birao, broncu bih uzeo prije nego srebro. Neka napokon pobijedimo u toj završnoj utakmici na jednom velikom natjecanju. To bi nam značilo mnogo za samopouzdanje uoči Svjetskog prvenstva u Melbourneu, u proljeće sljedeće godine.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije