Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKRENUTA ISTRAGA

Rasističke izjave vlasnika Clippersa: 'Ne dovodi mi crnce na utakmicu'!

Los Angeles Clippers
Foto: Reuters (Ilustracija)
27.04.2014.
u 17:27

Na snimci Sterling prigovara djevojci jer je na svom Instagramu objavila fotografiju s Magicom Johnsonom, bivšom košarkaškom zvijezdom Los Angeles Lakersa.

Sjevernoamerička košarkaška liga pokrenula je istragu protiv vlasnika NBA kluba Los Angeles Clippersa Donalda Sterlinga zbog rasističkih izjava.

Na internetu je objavljena snimka desetominutnog razgovora čovjeka koji se predstavio kao Sterling i njegove djevojke. Na snimci Sterling prigovara djevojci jer je na svom Instagramu objavila fotografiju s Magicom Johnsonom, bivšom košarkaškom zvijezdom Los Angeles Lakersa.

- Možeš spavati sa crncima, oni mogu dolaziti k tebi, možeš s njima raditi što god hoćeš, ali najmanje što smiješ je voditi ih sa sobom na utakmice - kazao između ostalog Sterling djevojci.

Nakon što je snimka izašla u javnosti oštro su je osudili NBA košarkaši, ali i američki predsjednik Barack Obama koji je ove izjave ocijenio 'nevjerojatno uvredljivima' i 'rasističkim'. Obama je dodao kako su ove riječi dokaz da se Sjedinjene Američke države i dalje bore s ostavštinama rasizma, ropstva i segregacije.

Izravno pogođen ovom pričom, Magic Johnson, na svom Twitteru je napisao da 'neće doći na utakmicu Clippersa sve dok je Sterling predsjednik kluba'.

Ovaj rasistički ispad osudili su i brojni drugi košarkaši. 

- To je užasna sramota, ali tužna je stvarnost da na svijetu ima takvih ljudi - rekao je Kobe Bryant, igrač Los Angeles Lakersa, a LeBron James, zvijezda Miami Heata, dodao je:

- Nema mjesta za Donalda Sterlinga u našem prvenstvu.

Predsjednik Los Angeles Clippersa Andy Reaser u svom priopćenju je rekao kako se još uvijek utvrđuje autentičnost snimke.

- Gospodin Sterling je istaknuo da ono što je na snimci nije u skladu sa, niti odražava njegove stavove, uvjerenja ili osjećaje - dodao je predsjednik Clippersa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije