Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILOŠ RAONIĆ

Cilj mi je biti prvi igrač svijeta, zato moram pobijediti Federera u polufinalu

Miloš Raonić
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
03.07.2014.
u 22:30

- Poboljšao sam sve elemente igre, prošle sam godine ispao u 2. kolu, a sada sam u polufinalu - rekao je crnogorsko-kanadski tenisač.

Tenis ima novi trend, i to uspješan. Iza, slobodno možemo reći, Grand Slam revivala Novaka Đokovića, koji je u posljednjih godinu dana ostvario (za sebe) mršav učinak osvojivši dva Grand Slama od mogućih pet, stoji angažman Borisa Beckera i Mariana Vajde.

Momčadski rad

Beckera je uzeo baš zbog iskustva na takvim turnirima. Do kraja ćemo vidjeti hoće li mu se to potpuno isplatiti.

Drugi tenisač koji u Wimbledonu nastupa sa dvojicom trenera je 23-godišnji Miloš Raonić kojeg posljednjih godinu dana podučava Ivan Ljubičić, a nedavno se Ljubi pridružio i njegov stari znanac Riccardo Piatti. Ulazak u polufinale pobjedom nad senzacijom turnira Nickom Kyrgiosom dokaz je da stvar funkcionira jer Raonić se prošle godine od travnatog Grand Slama oprostio u drugom kolu. Danas je Raonić prvi Kanađanin nakon 1923. godine koji igra u polufinalu nekog Grand Slama, a veselje je američkih susjeda tim veće jer je u polufinalu i Eugenie Bouchard. No, ne može stvar stati samo na Ljubi i Piattiju, mora se ustvrditi da je uspjeh Podgoričanina djelo hrvatske trenerske momčadi, jer je za tjelesnu pripremu odgovoran riječki kondicijski trener Dalibor Širola. Raonić se osvrnuo na rad sa dvojicom trenera odmah nakon pobjede nad Kyrgiosom istaknuvši da je u početku imao dvojbi zbog mogućeg šuma u kanalu ako vam dvije osobe govore dvije različite stvari.

Godina napretka

- No, znajući koliko su bliski Ivan i Riccardo jer se poznaju već 15 godina, shvatio sam da slušam razna mišljenja, ali uvijek čujem samo jednu poruku. Uvijek je to jedna poanta. Ivan je znatno smireniji, Riccardo se zna uzbuđivati, ali pozitivno. Ivan je i sam igrao na velikim turnirima i zna u kakvim se situacijama tenisač može naći i kako se iz njih izvući. Riccardovo iskustvo rada s brojnim tenisačima daje mu mogućnost da zapravo trenira osobnost. Također je bitno što oni stalno komuniciraju - temeljit je bio Miloš Raonić opisujući rad sa dva trenera.

- Pogledajte moje rezultate u zadnjih godinu dana pa će vam sve biti jasno. Poboljšao sam sve elemente igre, prošle sam godine ispao u 2. kolu, a sada sam u polufinalu. Cilj mi je da budem broj 1, a da bih to postigao moram pobjeđivati i najbolje, pa tako i Federera koji me čeka u polufinalu (Federer ima 4:0 s Raonićem, nap. a.). Budem li igrao kao dosad, imat ću šanse - istaknuo je Raonić te nastavio hvaliti i trećeg člana ekipe, Dalibora Širolu: - Najviše sam napredovao u kretanju terenom, stižem više lopti nego prije, za što je zaslužan Širola - rekao je crnogorsko-kanadski tenisač.

Ivan Ljubičić potvrdio je njegove riječi: - Očekujem da će Miloš još više napredovati i fizički i psihički jer je izniman potencijal. Potvrda je tu, prije godinu dana Raonić je bio 15., a sada je 9. na ATP ljestvici.

>> Raonić se veselio Zagrebu i pitao me gdje se dobro jede, ali je morao odustati

Komentara 3

Avatar rajetin
rajetin
00:02 04.07.2014.

Raonić nije "crnogorsko-kanadski tenisač" već je Kanađanin crnogorskog porijekla.

TP
Tihomir Prdež
08:50 04.07.2014.

Haha, čuj ovog - prvi igrač svijeta. Osim servisa nema tu puno kvalitete, pa prije par tjedana se to dobro vidjelo kad ga je Đoković isprašio na roland garrosu

PR
prosinecki
17:23 04.07.2014.

Prvo danas treba pobjediti Federera pa onda reci "hop". Posto je Djokovic pobijedio i osigurao finale ne ce mu biti ni malo lako da ostvari svoj san.Mlad je i neka mu bude ono sto zeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije