Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počinje aba liga

Rančić: Bolje je s Partizanom igrati na startu jer je kasnije nepobjediv

Damir Rančić
Pixsell
07.10.2011.
u 15:28

Kupite li ulaznicu za Zagreb danas, stajat će vas 10 kuna, a na dan utakmice 50 kuna. Zagrebove godišnje ulaznice stoje 150 kuna

Ovaj vikend u Zagrebu gostuju najbolji srpski i najbolji crnogorski klub. Na otvaranju 11. sezone regionalne lige, koja se sada zove ABA, Partizan je u subotu gost hrvatskog prvaka Zagreba (16.30, KC D. Petrović), a Budućnost je u petak Cedevitin suparnik (18). Euroligaš na euroligaša, a sudionici Eurokupa međusobno.

– Igramo protiv peterostrukog uzastopnog prvaka lige i pokušat ćemo isprati gorak okus poraza koji smo doživjeli od Cedevite u finalu Draženova kupa. Proteklih sezona Partizan je slabije startao u sezonu, kao da je dizelaš, pa je bolje da nam dođe na početku nego kasnije kada postaje nepobjediv – primijetio je Zagrebov šuter Damir Rančić.

Trener mrava Ivica Burić vjeruje da Partizan nije favorit, da su izgledi 50-50:

– Vjerujem da će nam Sean May pomoći snagom i igračkom lucidnošću. Malo nam je kasno došao, pa kondicijski kaska. Partizan ima pod košem tri sidraša, Pekovića, Raduljicu i Katića, a mi imamo tri "četvorke", pa će to biti zanimljiva taktička borba.

Vrlo zanimljivo bit će i u "dvojci" Sportskog doma, novom Cedevitinu domu.

– Budućnost nije jača od Chalona, drugačija je po stilu igre i manje nam odgovara od Francuza – tvrdi Cedevitin trener Dražen Anzulović.

Dontaye Draper, najbolji cedevitaš u utakmici protiv Chalona, raduje se igranju u novoj dvorani. Baš kao i kapetan Baždarić koji se još više raduje većim svlačionicama od onih u Podsusedu. Je li Cedevita bolja nego prošle sezone?

– Ne mogu reći da je bolja, no posve je drugačija. Lani su drugi morali misliti kako će zaustaviti nas, a sada je obrana naš prioritet. Napad je u sustavu kojim igramo sekundaran – ističe Draper.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije